ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Παπανδρέου για την ακύρωση του νόμου περί ιθαγένειας

Οργή Παπανδρέου για την ακύρωση του νόμου περί ιθαγένειας

Του Νόμου Ραγκούση για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας υπεραμύνθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «ταλαντεύσεις, οπισθοδρομήσεις, μικροκομματικοί υπολογισμοί, δεν επιτρέπονται», αφήνοντας αιχμές ουσιαστικά εναντίον όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της Δικαιοσύνης που έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο Ραγκούση.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε: «Ο νόμος 3838, περί απόδοσης ιθαγένειας, έκανε πράξη μία σαφή προεκλογική μας δέσμευση και αποτέλεσε θεμελιώδη προοδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρά την λυσσαλέα αντίδραση των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, o κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι αυτή «δεν ακυρώνει τα δομικά στοιχεία του νόμου, με βάση τα οποία, μεταξύ άλλων, προστατεύονται και ενισχύονται θεμελιώδη δικαιώματα χιλιάδων παιδιών νομίμων μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή φοιτούν στα σχολεία μας, τα διδάσκουν οι δάσκαλοί μας, παίζουν στις αυλές των σχολείων μας όπως όλα τα παιδιά».

Η ουσία είναι, τόνισε, ότι η απόφαση για το αν θα πάμε μπροστά ή πίσω στο κρίσιμο αυτό θέμα είναι έτσι κι αλλιώς βαθύτατα πολιτική.Είναι απόφαση της κυβέρνησης, είπε … «αυτή οφείλει -και μπορεί- να μην επιτρέψει κανένα πισωγύρισμα και να διασφαλίσει αυτήν την προοδευτική μεταρρύθμιση. Ταλαντεύσεις, οπισθοδρομήσεις, μικροκομματικοί υπολογισμοί, δεν επιτρέπονται».