ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την «αγιοποίηση» του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ επιχειρούν γερμανικά ΜΜΕ

Την «αγιοποίηση» του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ επιχειρούν γερμανικά ΜΜΕ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung βρέθηκε η ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και μάλιστα με πρόθεση «αγιοποίησης», του ίδιου ανθρώπου που κατ' εντολή Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιώργου Παπανδρέου και της γερμανοτραφούς EUROSTAT αλλοίωσε τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας και μας οδήγησε στην «θαλπωρή» της αγκαλιάς της Μέρκελ και του ΔΝΤ!

«Επικίνδυνα ειλικρινή» χαρακτηρίζει τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, η δημοσιογράφος Κριστιάνε Σλότσερ στη Süddeutsche Zeitung. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο Ανδρέας Γεωργίου έβαλε τέλος στη διαστρέβλωση των στατιστικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία, κάτι για το οποίο τώρα διώκεται».

Αν η Γερμανίδα δημοσιογράφος έλεγε κάτι ακόμα θα μας προκαλούσε και δάκρυα συμπόνιας για τον κ. Ανδρέα Γεωργίου, που παρά την ποινική δίωξη σε βάρος του, παραμένει στην θέση του σαν να μην έχει συμβεί τίποτα! Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι «τα «Greek Statistics» αποτέλεσαν για χρόνια αφορμή εμπαιγμού στις Βρυξέλλες. «Από τη στιγμή που ο Ανδρέας Γεωργίου ανέλαβε το καλοκαίρι του 2010 την -στο μεταξύ- ανεξάρτητη ελληνική στατιστική υπηρεσία, η ΕΕ πιστεύει τα στοιχεία που ανακοινώνει η Αθήνα».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «αυτή τη φορά η ΕΕ προβληματίζεται από μία νέα ανησυχία, όχι εξαιτίας των στατιστικών στοιχείων, αλλά εξαιτίας του επικεφαλής της αρμόδιας αρχής». Η δημοσιογράφος σχολιάζει ότι «η υπόθεση μοιάζει παράλογη. Πρώην συνεργάτες κατηγορούν τον Γεωργίου ότι, συμμετέχοντας σε μία γερμανικής καθοδήγησης συνομωσία, «διόρθωσε» με πρόθεση προς τα πάνω το ελληνικό έλλειμμα. Το ότι είχε αντιπάλους εντός της ίδιας του της υπηρεσίας, το κατάλαβε ο Γεωργίου λίγο μετά την ανάληψη του αξιώματός του, με την παραβίαση της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας», όπως ο ίδιος δήλωσε στην Süddeutsche Zeitung.

Και ο κ.Γεωργίου συμπλήρωσε, «προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν διώκονται νομικά οι υπαίτιοι της περιόδου εκείνης κατά την οποία δημιουργήθηκαν τα ψευδή δημοσιονομικά στοιχεία και κατά την οποία τα «Greek Statistics» ήταν ένα πραγματικό πρόβλημα».

Εμείς τι να σχολιάσουμε τώρα; Μάλλον η Γερμανίδα συνάδελφος θα μιλάει για τα «Greek Statistics» της ομάδας Σημίτη και της Goldman Sachs που προετοίμασαν πριν περίπου 12χρόνια κάτω από άριστη γνώση του Βερολίνου και των Βρυξελλών την σημερινή κατάσταση! Ας αρκεστούμε στο ...«Αιδώς ..Γερμανοί και Αργείοι»!