ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιξε και ο Βενιζέλος τη λίστα Λαγκάρντ με τον κωδικό «SOFIA»

Άνοιξε και ο Βενιζέλος τη λίστα Λαγκάρντ με τον κωδικό «SOFIA»

«Φωτιά» στο πολιτικό προσκήνιο βάζει η αποκάλυψη πως ανάμεσα στους χρήστες που άνοιξαν και περιεργάστηκαν την λίστα Λαγκάρντ ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και μάλιστα τον Οκτώβριο του 2012, λίγο πριν παραδώσει το «στικάκι» δηλαδή στον νέο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τα ευρήματα, προκαλούν πολλά ερωτηματικά στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής και βάζουν σε νέες περιπέτειες τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Alpha, προκύπτει ότι την 1η Οκτωβρίου του 2012 δημιουργήθηκε ένα κρυφό αρχείο, που δεν μπορούν να επεξεργαστούν οι πραγματογνώμονες.

Μετά την αποκάλυψη των ευρημάτων, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ Alpha, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι ουσιαστικά είναι αυτός που άνοιξε το USB stick την 1η Οκτωβρίου του 2012, δηλαδή όταν διαπίστωσε από το θόρυβο που είχε τότε γίνει ότι, ενδεχομένως, να είναι εκείνο το usb που είχε χαθεί, πριν δηλαδή το παραδώσει στην κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είναι ο χρήστης με τον κωδικό «SOFIA», ενώ αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη, πως οι εμπειρογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψαν ότι τελευταία φορά το αρχείο ανοίχτηκε μέχρι και πριν έναν περίπου μήνα, λίγα 24ωρα δηλαδή πριν παραδοθεί για περαιτέρω έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Καίει Παπακωνσταντίνου το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για το «στικάκι»