ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Ο Ρεν τα λέει στη νύφη για να τ’ ακούσει η πεθερά

Κεφαλογιάννης: Ο Ρεν τα λέει στη νύφη για να τ’ ακούσει η πεθερά

Την επιστολή του επιτρόπου των Οικονομικών της Ε.Ε. Ολι Ρεν που είχε παραλήπτες τους 27 υπουργούς Οικονομικών και αναφερόταν στο "λάθος" του ΔΝΤ σχολίασε ο γραμματέας της ΝΔ.

«Στην Ευρώπη υπάρχει ένα έλλειμμα. Το έλλειμμα αυτό που υπάρχει είναι ότι έχουμε κοινό νόμισμα, αλλά δεν έχουμε κοινή οικονομική πολιτική. Αυτά ο Ολι Ρεν, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα οικονομικά, δεν τα λέει μόνο για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “τα λέει στη νύφη να τα ακούει η πεθερά”. Δηλαδή να τα ακούει και το εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί αν σύντομα δεν γίνει κάτι πολύ θεαματικό, όπως γίνεται κάθε δεκαετία ή κάθε 20 χρόνια στην Ευρώπη τότε κινδυνεύει ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης μιλώντας στον Realfm.

«Η Ευρώπη πρέπει να κάνει ένα μεγάλο βήμα. Αυτό το βήμα που πρέπει να κάνει είναι προς την ομοσπονδιακή Ευρώπη, είναι προς την εμβάθυνση και τη διεύρυνση των θεσμών και κυρίως στα οικονομικά διότι η Ευρώπη δεν είναι ένας κλειστός χώρος που κοιτάζει μόνο τα του οίκου της. Υπάρχει ένας μεγάλος ανταγωνισμός, υπάρχουν νέες μεγάλες οικονομικές δυνάμεις στον κόσμο, άρα πρέπει για τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη να είναι έτοιμη», σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.