ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπούλια-Δένδια και έκκληση για …σύνεση

Συνάντηση Παπούλια-Δένδια και έκκληση για …σύνεση

Έκκληση για σύνεση και μετριοπάθεια στην ελληνική κοινωνία και τα κόμματα, που ανήκουν στο συνταγματικό τόξο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα των μεταναστών, της ρατσιστικής βίας, της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας, απηύθυνε, με δηλώσεις του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο γι' αυτές τις μεγάλες προκλήσεις», πρόσθεσε και ερωτηθείς για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί υπέρμετρης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά βουλευτών του για την κατάληψη του γραφείου του Γιώργου Μέργου, ο κ. Δένδιας δεν έκανε σχόλια και επανέλαβε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο Κ. Παπούλια, ο υπουργός ανέφερε ότι η Αστυνομία «χρειάζεται ενίσχυση σε ηθικό και μισθούς, οι οποίοι έχουν πέσει πάρα πολύ» και στην παρατήρηση του Προέδρου αν θα γίνει κάποια ελάφρυνση, πρόσθεσε ότι αναζητούνται πόροι «για να δώσουμε την αίσθηση ότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται το έργο τους και βοηθάει».

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι σύντομα θα ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα του εφάπαξ και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας γιατί κάνουν τεράστια προσπάθεια, σε δυσχερέστατες συνθήκες. «Αφού δεν μπορούμε να τους δώσουμε χρήματα, μπορούμε να τους πούμε μια καλή κουβέντα», τόνισε και αναγνώρισε ότι υπάρχουν στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας λίγες κακές εξαιρέσεις.