ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-Προανακριτική: Ας μην προτρέχουν - Υπάρχουν και εκπλήξεις!

ΣΥΡΙΖΑ-Προανακριτική: Ας μην προτρέχουν - Υπάρχουν και εκπλήξεις!

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η ευθύνη της συμμετοχής μας στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη «λίστα Λαγκάρντ» δεν μας δίνει το δικαίωμα να αξιολογήσουμε δημοσίως κανένα από την πληθώρα των στοιχείων που έχουμε ήδη υπόψιν μας. Πολύ περισσότερο να τα δημοσιοποιήσουμε, και μάλιστα με τον αποσπασματικό, παραμορφωτικό της πραγματικότητας και υποβολιμαίο τρόπο που άλλοι κάνουν.

Με την ίδια ευθύνη και μετά λόγου γνώσεως συνιστούμε σε κάθε κέντρο διαρροής πληροφοριών και κατασκευής αξιολογήσεων να μη βιάζεται να «αθωώσει» κανένα από τα πρόσωπα για τις ενδεχόμενες ευθύνες των οποίων άμεσα ή έμμεσα διεξάγεται η έρευνα. Όταν δημοσιοποιηθούν νόμιμα όλα τα στοιχεία, τα σημερινά σενάρια θα κριθούν.

Δεν μας προξενεί βέβαια έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι «αθωωτικές γνωμοδοτήσεις» κυκλοφόρησαν πριν καν η Επιτροπή παραλάβει την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνει την απαλλακτική ρητορεία και σεναριολογία. Εξάλλου κανένα σενάριο δεν νομιμοποιεί την επί χρόνια μη αξιοποίηση της λίστας από 2 Υπουργούς και όλους τους λοιπούς αρμόδιους.

Ειδικά, τέλος, για το συνολικό περιεχόμενο της πραγματογνωμοσύνης, όποιος αρμόδιος (και μόνο αυτός) θελήσει να το αξιολογήσει οφείλει να αφιερώσει πολλές εργατοώρες σχολαστικής και συγκριτικής μελέτης στοιχείων τα οποία – ας μη βιάζονται – μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις. Μόνο όποιος έχει ιδιοτελείς σκοπιμότητες μπορεί επιπόλαια (;) να προτρέχει...

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ μέλη της Επιτροπής
Θοδωρής Δρίτσας Σταύρος Κοντονής Ζωή Κωνσταντοπούλου»