ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Διαπραγματευτήκαμε σκληρά – Κάνει λάθος ο Ρεν

Στουρνάρας: Διαπραγματευτήκαμε σκληρά – Κάνει λάθος ο Ρεν

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα σημειώνεται στη Βουλή με αφορμή τη συζήτησης για το «λάθος» του ΔΝΤ.

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά από την πρώτη ημέρα με πράξεις και έργα και όχι με λεονταρισμούς», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας αντικρούοντας τις κατηγορίες του κ. Τσίπρα ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τη συζήτηση για την παραδοχή του «λάθους» από το ΔΝΤ.

«Το λάθος των πολλαπλασιαστών έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά πολύ πριν ξεκινήσει ο διάλογος από τον κ. Μπλανσάρ», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Αναφερόμενος στο «φρένο» που έβαλε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων στη συζήτηση για προσαρμογές στο ελληνικό πρόγραμμα λόγω του «λάθους», ο ΥΠΟΙΚ είπε πως «προφανώς ο κ. Ρεν κάνει λάθος αν πιστεύει ότι όλη η ύφεση ευθύνεται στα λάθη της Ελλάδας».

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας εκτόξευσε βολές κατά του υπουργού Οικονομικών για τη στάση που τήρησε στο πρόσφατο Eurogroup.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι όχι μόνο δεν έθεσε το ζήτημα αλλά είπε ότι η συζήτηση αυτή είναι ακαδημαϊκή. «Το απότελεσμα είναι ότι την επόμενη μέρα βγήκε ο Ολι Ρεν και είπε ότι δεν υπάρχει αυτό το θέμα και ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι πρέπει να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το λάθος», σημείωσε.

«Το ότι μίλησαν για λάθος είναι ένα σήμα μιας παραδοχής ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει. Ήταν μία σημαντική μία μοναδική ευκαιρία για να κάνετε πράξη τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης», επισήμανε και ρώτησε τον κ. Στουρνάρα: «Συμφωνείτε με την άποψη του Όλι Ρεν; Συμφωνείτε ότι είναι ανευ σημασίας και οι επιπτώσεις; Τι ακριβώς θέσατε στο Eurogroup;».