ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άδειασμα» Διώτη από τη συνεργάτη του: Δεν μου είπε να διαγράψω το USB

«Άδειασμα» Διώτη από τη συνεργάτη του: Δεν μου είπε να διαγράψω το USB

Αντίθετα με τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης ήταν τα όσα κατέθεσε η συνεργάτιδά του Γαλάτεια Μανέ, κατά την κατάθεσή του στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.


«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι εγώ κατ' αρχήν ουδέποτε διέγραψα οιοδήποτε usb και επίσης ουδέποτε είδα να γίνεται ενώπιον μου τέτοια διαγραφή. Δεν θυμάμαι αν ζήτησε να ενημερωθεί από μένα για το πως γίνεται η διαγραφή», ανέφερε στο συμπληρωματικό υπόμνημά της η Γαλάτεια Μανέ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης είχε καταθέσει πως επειδή οι γνώσεις του για την τεχνολογία δεν είναι καλές, «κάλεσα τη δικηγόρο κυρία Γαλάτεια Μανέ, η οποία μόλις είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτις μου, να με βοηθήσει στη μεταγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο, ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι - αντίγραφο. Για το λόγο αυτό την παρακάλεσα να πάει η ίδια και να αγοράσει ένα, στη συνέχεια δε να αντιγράψει το πρώτο στικάκι στο καινούριο, όπως και έπραξε».

«Μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης αυτής, τοποθέτησα σε φάκελο το ένα USB, ζήτησα δε -πάλι από τη συνεργάτιδά μου, κυρία Μανέ- να με ενημερώσει για το πώς γίνεται η παντελής διαγράφη του περιεχομένου του άλλου USB, στην οποία προέβην αμέσως, διότι δεν ήθελα, πριν αποφασίσει ο υπουργός πως έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε», συμπλήρωνε ο κ. Διώτης.