ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολάντ: «Δεν ήρθα να πουλήσω εξοπλισμούς»

Ολάντ: «Δεν ήρθα να πουλήσω εξοπλισμούς»

-Καμπανάκι Σαμαρά στον Γάλλο πρόεδρο για την ανεργία

-Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την αλληλεγγύη και τη φιλία των δύο λαών

Την στήριξη του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από την οικονομική κρίση εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του στην χώρα μας.

Αντώνης Σαμαράς και Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσαν την αλληλεγγύη και τη φιλία των δύο λαών, επισημαίνοντας την προσφορά των δύο χωρών στην Ευρώπη.

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά τα οικονομικά της, αλλά παράλληλα και για το βαρύ τίμημα που πληρώνουν οι Έλληνες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανεργία που μαστίζει την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, τονίζοντας πως το ποσοστό της ανεργίας στους νέους έχει εκτοξευθεί στο 60%.

Ο δύο ηγέτες συζήτησαν για τις ευκαιρίες γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των κατασκευών, στην άμυνα, στη διαχείριση υδάτινων πόρων, αλλά και στην ενεργό ανάμειξη γαλλικών εταιρειών στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Σαμαράς και Ολάντ μάλιστα, υπέγραψαν συμφωνία για τον Τουρισμό παρουσία της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως η Ελλάδα στηρίζει την πολιτική της Γαλλίας στο Μαλί, μια πολιτική που, όπως τόνισε, δείχνει αποφασιστικότητα και ευθύνη από πλευρά ολόκληρης της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός τέλος εξέφρασε την ευχή η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας να μετατραπεί σε στενή συνεργασία.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε τη στήριξή του στον ελληνικό λαό και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε στις προσπάθειές του να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έπρεπε να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και να αποκτήσει την απαραίτητη ρευστότητα.

«Είμαι εδώ για να ενισχύσω τις επενδύσεις, σε τομείς όπως η υγεία, ο τουρισμός και άλλους τομείς που μπορούμε να στηρίξουμε την Ελλάδα με τεχνογνωσία.

Ο κ. Ολάντ ξεκαθάρισε πως δεν ήρθε στην Ελλάδα για να πουλήσει αμυντικούς εξοπλισμούς, αλλά για να στείλει μήνυμα στις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε live: Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ

Σαμαράς: Πολύτιμος συμπαραστάτης μας η Γαλλία

Βίντεο: Ο Ολάντ ρώτησε τον Σαμαρά για την όρασή του