ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα Σαμαρά-Ολάντ από το Hilton ..για «επιχειρηματικότητα»

Κάλεσμα Σαμαρά-Ολάντ από το Hilton ..για «επιχειρηματικότητα»

«Θα παρακαλούσα οι πάντες να αντιληφθούν ότι σήμερα για την Ελλάδα είναι μία σημαντική στιγμή για την έννοια «επιχειρηματικότητα»», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες στο ξενοδοχείο Hilton.

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή τη σημαντική στιγμή και προς όφελος της Γαλλίας αλλά και της Ελλάδας». «Η επιλογή να στηρίξουμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν επιλογή λογικής, συναισθήματος και καρδιάς», είπε ο Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας σε Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες στο ξενοδοχείο Χίλτον.

«Αν η Ελλάδα παρέμενε στη ζώνη του ευρώ για μας θα ήταν δόξα και νίκη για τη ζώνη του ευρώ», τόνισε. «Κάναμε τα πάντα για να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας και θα ήθελα με την ευκαιρία να χαιρετίσω την στάση της κυρίας Μέρκελ, έτσι ώστε όλοι να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις για να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Κερδίσαμε τη μάχη εκείνη και αυτό το οφείλουμε στην επιλογή που έκαναν οι Έλληνες να επενδύσουν σε μία κυβέρνηση συνεργασίας», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την διοικητική και οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με την Γαλλία», επεσήμανε ο κ. Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας ανέλαβε πολύ σοβαρές προσπάθειες που έπεισαν τους ευρωπαίους εταίρους. «Οι επιχειρήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επενδύσουν με την στήριξη των κυβερνήσεων», ανέφερε, επισημαίνοντας την ανάγκη για χάραξη νέων προοπτικών ώστε να μην χαραμιστούν οι νέες γενιές. Χρειάζεται ικανότητα επενδύσεων που θα βοηθήσουν στην Ελλάδα, είπε ο Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι πολλές γαλλικές εταιρείες παρέμειναν στην Ελλάδα παρά την κρίση και ότι πολλές γαλλικές εταιρείες επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Θέλω να εκφράσω ένα μήνυμα εμπιστοσύνης. Ερχόμενος εδώ εκφράζω την φιλία που είναι γνωστή, την αλληλεγγύη που ξέρετε, την προσπάθεια που θα γίνει και εσείς προσπάθεια καταβάλλετε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε : «Δεν ήρθα εδώ να σας πω ότι πρέπει να κάνετε περαιτέρω πράγματα. Ήρθα για να σας πω ότι πρέπει τώρα να περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο. Η ανάπτυξη είναι η λέξη κλειδί. Αυτή που εν τέλει πρέπει να αποκατασταθεί στην Ευρώπη. Πρέπει να επενδύσουμε στην ανάπτυξη. Οι δυσκολίες που βιώνουν οι μισθωτοί και οι άνεργοι δεν πρέπει να πάνε χαμένες».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων