ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενέργεια, νερό, τρένα και ...φρεγάτες στο επίκεντρο των επενδύσεων

Ενέργεια, νερό, τρένα και ...φρεγάτες στο επίκεντρο των επενδύσεων

Ολοκληρώθηκε το Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Συνέδριο στο Hilton.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποχώρησαν από το ξενοδοχείο, μεταβαίνοντας στην Ελληνογαλλική Σχολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο του γαλλικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις βρέθηκε η ενέργεια και συνεργασία στον τομέα αυτόν, οι υδάτινοι πόροι και οι σιδηρόδρομοι. Αξίζει να σημειωθεί, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, πως μεγάλο κομμάτι των συζητήσεων αφορούσε και τους εξοπλισμούς και κυρίως τις φρεγάτες FREMM. Ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί στις δηλώσεις του να είπε ότι δεν ήρθε να πουλήσει όπλα, δεν σημαίνει όμως πως δεν ...μπορεί να νοικιάσει κιόλας!

Και από κυβερνητικούς κύκλους προκύπτει η πληροφορία όμως ότι και η ελληνική πλευρά δεν προτίθεται να μείνει με «σταυρωμένα» χέρια στον τομέα της άμυνας και της υπεράσπισης των συμφερόντων της ΑΟΖ. Πρόσθετα, μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γαλλίας η «Le Figaro» ,επιμένει ότι «η Ελλάδα θα νοικιάσει δύο φρεγάτες από τη Γαλλία για την ενίσχυση του πολεμικού της ναυτικού με την προσδοκία μιας «επανεκκίνησης» των στρατιωτικών προμηθειών, από τη Γαλλία είπε γαλλική κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της επίσκεψης Γάλλου Προέδρου François Hollande στην Αθήνα. Η «επί της αρχής» συμφωνία θα πρέπει να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης -στο τέλος Φεβρουαρίου-στην Αθήνα, του Γάλλου υπουργού Άμυνας Jean-Yves Le Drian», είπε η ίδια πηγή.

Και οι «ενοικιάσεις» δεν σταματούν στις φρεγάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται επίσης από την Le Figaro, «η Γαλλία θα νοικιάσει και τέσσερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας στην Ελλάδα». Στο ρεπορτάζ της επισημαίνει ότι οι συζητήσεις για τις φρεγάτες Fremm, διαρκούν εδώ και χρόνια και αφήνεται να εννοηθεί ότι εμπόδιο για την ολοκλήρωσή τους είναι οι ...γερμανικές αντιρρήσεις!

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων