ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δριμύτατη επίθεση Κεδίκογλου σε ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ

Δριμύτατη επίθεση Κεδίκογλου σε ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ

Για ευθείες απειλές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσιογράφων κατά την κάλυψη της επίσκεψης Ολάντ στην Αθήνα και για «φερέφωνα του Α. Τσίπρα» κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.

«Τα φερέφωνα του κ. Τσίπρα στη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων, έφθασαν στα έσχατα όρια ανυποληψίας, απειλώντας, τηλεφωνικά, με διαγραφή συναδέλφους εάν υποβάλουν ερώτηση στον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ζητώντας την παραπομπή στο πειθαρχικό όσων εφάρμοσαν το νόμο και άρχισαν να εργάζονται μόλις εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που κήρυττε την απεργία παράνομη», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση σε ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ.

«Σε μια περίοδο σοβαρών προβλημάτων και μεγάλων προκλήσεων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι έχουν μια συνδικαλιστική ηγεσία που ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική της θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο κ. Τσίπρας αρνείται να παραπέμψει τις επικίνδυνες συνιστώσες του, αλλά τα φερέφωνά του σπεύδουν να παραπέμψουν όσους κάνουν το καθήκον τους».

Το διοιητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ από την πλευρά του, μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ, απάντησαν «στις αντισυνδικαλιστικές παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της διοίκησης της ΕΡΤ εναντίον των δημοσιογραφικών απεργιακών κινητοποιήσεων και στα απεργοσπαστικά κρούσματα που εκδηλώθηκαν πριν από την αναστολή της απεργίας στην ΕΡΤ», κηρύσσοντας 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, από τις 06.00 της Τετάρτης μέχρι τις 06.00 της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου, «ημέρα απεργίας όλων των εργαζομένων της χώρας».

«Παρά την προσπάθεια της κρατικής ΕΡΤ να διασπάσει τον αγώνα των συντακτών, εμείς συνεχίζουμε», τόνισε η Ενωση Συντακτών και παράλληλα κήρυξε στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ από τις 6.30 μ.μ. της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 2 π.μ. της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.