ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Χαμένη ευκαιρία η επίσκεψη Ολάντ

Σκουρλέτης: Χαμένη ευκαιρία η επίσκεψη Ολάντ

Χαμένη ευκαιρία χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

«Για άλλη μία φορά δεν ακούσαμε να υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά στα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής την οποία στηρίζει από την πλευρά της και η Γαλλία, ενώ δεν υπήρξε ούτε μια αναφορά στο θέμα του ''λάθους'' του ΔΝΤ».

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «όρκους πίστης σε αυτή την πολιτική» και συμπλήρωσε για τη χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών:

«Θα περίμενε κανείς από έναν Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει τη δεινή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, να θυμίσει στον κ. Ολάντ αυτά τα οποία έλεγε και αυτός πριν αναλάβει τη θέση του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και τη ρητορική του που έθετε αρκετά ερωτηματικά σε σχέση με την κυρίαρχη οικονομική στρατηγική σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όλα αυτά έχουν ξεχαστεί και από τον ίδιο, ήταν εκτός της χθεσινής ατζέντας».

Ουσιαστικά, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γάλλοι δήλωσαν «παρών» στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων, μια πολιτική που, όπως είπε, δεν έχει σχέση με την ανάπτυξη, αλλά την υπονομεύει, «πατώντας πάνω σε μια διαδικασία ξεπουλήματος της ελληνικής δημόσιας περιουσίας».

Επιφυλακτικός, τέλος, εμφανίστηκε ο κ. Σκουρλέτης και για τη δήλωση του κ. Ολάντ ότι δεν ήρθε στη χώρα μας για να πουλήσει εξοπλισμούς, όπως και για τα περί συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων στην ελληνική ΑΟΖ.