ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αριστερή «παραφωνία» στην κοπή πίτας του Δήμου Πειραιά

Αριστερή «παραφωνία» στην κοπή πίτας του Δήμου Πειραιά

Την πατροπαράδοτη βασιλόπιττα, έκοψε το πρωί, στον κινηματογράφο «Σινεάκ», ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ωστόσο παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Καρδαρά (ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ), που εγκάλεσε τους εργαζομένους επειδή «έκλεισαν τον Δήμο» για να κάνουν την εκδήλωση! Η αψυχολόγητη αυτή ενέργεια προκάλεσε την μήνι των εργαζομένων, ενώ πολλοί σχολίαζαν δεικτικά πως ο δημοτικός σύμβουλος «ξεπέρασε και την Τρόικα»! Φαίνεται ότι κάποιους ενοχλεί το ότι ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να έχει υποδειγματική λειτουργία παρά τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην αυτοδιοίκηση. Επιτυχία που οφείλεται στην συμμαχία Δημοτικής αρχής - εργαζομένων, όχι με κραυγές αλλά με έμπρακτη στήριξη και προσωπική εμπλοκή του Βασίλη Μιχαλολιάκου στην υπεράσπιση των εργαζομένων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος στο χαιρετισμό του προς τους εργαζόμενους, τόνισε μεταξύ άλλων : «Αγαπητοί συμμαχητές, έτσι εγώ προσφωνώ τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του Δήμου μας. Είσθε οι συμμαχητές του Δημοτικού Συμβουλίου στον αγώνα που δίνουμε για να δώσουμε στην πόλη μας ξανά, όχι μόνο την καθαριότητα που της έλειπε αλλά και τη λάμψη που έχει ανάγκη ολόκληρη η Ελλάδα. Να ξανακάνουμε τον Πειραιά αντάξιο των παιδιών μας και των προγόνων μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να επαινέσω την προσπάθειά σας. Τίποτα δεν γίνεται μόνο επειδή υπάρχει ένας Δήμαρχος που εργάζεται, εάν δεν εμπνεύσει και αν δεν πείσει τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο.

Άρα, είμαι ευγνώμων γιατί ανταποκριθήκατε με τον καλύτερο τρόπο. Αγαπητοί Βουλευτές, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πειραιά τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύουν με το παραπάνω και αμείβονται με το παρακάτω. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχουν και συνείδηση γιατί αμείβονται με το παρακάτω. Γνωρίζουν ότι η πατρίδα μας περνάει βαθιά οικονομική κρίση και ο κάθε εργαζόμενος που αμείβεται με το μισό περίπου από ότι αμειβόταν στο παρελθόν, έχει στην οικογένειά του τουλάχιστον έναν άνεργο. Γιατί το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων στην Ελλάδα, δεν είναι κάποιων οικογενειών εκτός κοινωνικού ιστού. Είναι δικοί μας άνθρωποι.

Γι' αυτό λοιπόν, αισθάνομαι περήφανος για τους εργαζόμενους στο Δήμο Πειραιά. Είναι πολύ λιγότεροι από όσους χρειαζόμαστε γιατί υπάρχει και ένας μύθος ότι σε όλους τους Δήμους είναι πολλαπλασίως περισσότεροι οι εργαζόμενοι από όσους χρειαζόμαστε. Στο Δήμο Πειραιά, οι πάσης φύσεως εργαζόμενοι, μόνιμοι, αορίστου χρόνου, ΔΕ, ΠΕ, ΥΕ, είναι λιγότεροι από ότι είναι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων και καταβάλλουν μια φοβερή προσπάθεια.

Εμείς, στον Πειραιά, δεν έχουμε παραεμπόριο. Εμείς στον Πειραιά, έχουμε καθαρή πόλη. Το αστικό πράσινο βελτιώνεται. Έχουμε μια κοινωνική πολιτική που τη χαρακτηρίζει η επάρκεια. Δεν υπάρχει οικογένεια στον Πειραιά που να μην μπορεί να στείλει το παιδάκι της στο Βρεφονηπιακό Σταθμό, δεν υπάρχει άστεγος, δεν υπάρχει πεινασμένος. Όλα αυτά γίνονται με μια προσπάθεια που καταβάλλει: Δημοτική Αρχή - εργαζόμενοι - δημότες. Έχουμε συμμαχία: Δημοτική Αρχή – Εργαζόμενοι – Δημότες. Είμαστε μια γροθιά. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να πάμε τον Πειραιά μπροστά.

Σας ευχαριστώ πολύ για όσα προσφέρατε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα περισσότερα που θα προσφέρετε το 2013.
Δεν με ενδιαφέρει ποιο κόμμα θα ψηφίσετε, ούτε ποιον θα ψηφίσετε για Δήμαρχο στις επόμενες εκλογές. Με ενδιαφέρει μόνο να κάνουμε τον Πειραιά καλύτερο γιατί το αξίζει. Με ενδιαφέρει να ξέρουμε ότι όποιο έργο κάνουμε δεν το κάνουμε για κάποιον άγνωστο εργοδότη. Το κάνουμε για τα παιδιά μας. Έχουμε καθαρό Πειραιά για τα παιδιά μας. Έχουμε παιδικές χαρές για τα παιδιά μας. 35 παιδικές χαρές υπήρχαν από ιδρύσεως του Δήμου. Τις παραλάβαμε κατεστραμμένες. Δεν δικάζουμε. Τις αναπλάσαμε όλες από την αρχή και φτιάξαμε 15 καινούργιες αυτά τα δύο κρίσιμα οικονομικά χρόνια. Να τις αγαπάτε και να τις προσέχετε.

Πάμε όλοι μαζί να σφυρηλατήσουμε μια κοινωνική ενότητα, μια εργασιακή ειρήνη. Είμαι ο πρώτος που λέω ότι το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό και είναι δικαίωμα δημοκρατίας, όπως και το δικαίωμα της εργασίας. Να είστε καλά. Καλή χρονιά, με υγεία.»

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Ν. Καπογιάννης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά κ. Κ. Φραγκάκος, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι με τη σημερινή τους παρουσία έδωσαν την αίσθηση ότι η καρδιά του Συλλόγου χτυπάει δυνατά, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε εκ μέρους των εργαζομένων το Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος στέκεται δίπλα τους σε όλα τα εργασιακά τους προβλήματα.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων, με ηλεκτρονική κλήρωση, προσέφερε 6 θέσεις δωρεάν συμμετοχής για εκμάθηση Αγγλικών και 12 θέσεις δωρεάν συμμετοχής για εκμάθηση και πιστοποίηση ηλεκτρονικών υπολογιστών.