ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φορολόγηση των εφοπλιστών: Η Τρόικα ήταν θετική. Η κυβέρνηση είπε όχι!

Φορολόγηση των εφοπλιστών: Η Τρόικα ήταν θετική. Η κυβέρνηση είπε όχι!

Την ώρα που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις πείνας, η κυβέρνηση φροντίζει για τους εφοπλιστές-"φίλους" της.

Τι να άλλο πια να πει κανείς; Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η Τρόικα επιβάλλει τον τάδε και δείνα φόρο. Και ότι η κυβέρνηση υπάκουα κάνει αυτά που θα της πει η Τρόικα.

Πάντα συμβαίνει όμως αυτό; Όχι όταν είναι να αγγιχτούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών στους οποίους η κυβερνητική τριανδρία φαίνεται πως έχει μεγάλη αδυναμία.

Και εντάξει, ξέραμε ότι οι Σαμαράς και Βενιζέλος συναναστρέφονται καθημερινά με ουκ ολίγους εφοπλιστές, πρόθυμοι να τους κάνουν τα χατιράκια που θα τους ζητήσουν οι "εφοπλιστές - φίλοι" τους. Όμως φαίνεται ότι στο κάδρο τέτοιων "ύποπτων" συναναστροφών έχει μπει εσχάτως και ο Φώτης Κουβέλης, ακολουθώντας κι αυτός τον χορό που σέρνουν οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ούτε η "αριστερή" ΔΗΜΑΡ αντιδρά στα προκλητικά προνόμια των εφοπλιστών που ο κυβερνητικός σχηματισμός κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προστατεύσει ως κόρην οφθαλμού...

Πρόσφατα έφθασε στα αυτιά μας συζήτηση μεταξύ τεχνικών εμπειρογνωμόνων της Τρόικας και κυβερνητικού αξιωματούχου. Στην συζήτηση τα στελέχη της Τρόικας ζήτησαν να μάθουν υπό πιο καθεστώς θα μπορούσαν οι εφοπλιστές να συνεισφέρουν μέσω της φορολογίας στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων. Κάπου εκεί το στέλεχος που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση έσπευσε να κόψει κάθε τέτοια συζήτηση. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι "αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Οι εφοπλιστές τυγχάνουν ειδικού καθεστώτος".

Καλά διαβάσατε: "οι εφοπλιστές τυγχάνουν ειδικού καθεστώτος!" σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυβερνητικού αξιωματούχου.

Λίγο από αυτόν τον "τσαμπουκά" που επιδεικνύει η κυβέρνηση όταν είναι να προασπίσει τα συμφέροντα των ημετέρων της εφοπλιστών, να επιδείκνυε απέναντι στην Τρόικα για να προστατεύσει τους μεροκαματιάρηδες και τους συνταξιούχους, τα πράγματα θα ήταν σίγουρα καλύτερα.

Διαβάστε επίσης:

Στην Ελλάδα οι μόνοι που... γλιτώνουν τη φορολογία είναι οι εφοπλιστές

Το κράτος νομιμοποιεί τη φοροδιαφυγή των εφοπλιστών

«Παραθυράκια» για εύκολη φοροδιαφυγή των εφοπλιστών