ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Τελευταία χρονιά δυσκολίας το 2013

Μηταράκης: Τελευταία χρονιά δυσκολίας το 2013

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, ανοίγοντας τις εργασίες σε διεθνές ενεργειακό φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

«Το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά ευελπιστώ ότι θα είναι η μεταβατική χρονιά, τελευταία χρονιά μεγάλης δυσκολίας», εκτίμησε ο κ. Μηταράκης .

Παρουσιάζοντας τις βασικές ρυθμίσεις του επενδυτικού νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή, ο κ. Μηταράκης απαρίθμησε πέντε άξονες της κυβερνητικής πολιτικής που περιλαμβάνουν: Δημοσιονομική σταθερότητα, ενίσχυση της ρευστότητας, διαρθρωτικές αλλαγές (απελευθέρωση αγορών, απλοποίηση διαδικαιών για εξαγωγές, περιβαλοντικές αδειοδοτήσεις κ.α.), προσέλκυση επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεις-ΣΔΙΤ.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος, έθεσε υπό αμφισβήτηση τη συγχώνευση των ΕΛΠΕ με την Πετρόλα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, καθώς, όπως είπε, συνδέεται με το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου και αποκαλύψεις για μίζες κατά την περίοδο εκείνη.

«Υπάρχουν καταγγελίες για μίζες που πρέπει να διερευνηθούν», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τάχθηκε συνολικά κατά των αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας.