ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολούδης: Πιο χρήσιμη η λίστα Λιχτενστάϊν από τη λίστα Λαγκάρντ

Νικολούδης: Πιο χρήσιμη η λίστα Λιχτενστάϊν από τη λίστα Λαγκάρντ

Καμία ανάμειξη στη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν είχε ο πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Παναγιώτης Νικολούδης.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τα πεπραγμένα της Αρχής για το 2012 και ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης τόνισε ότι δεν του είχε δοθεί σε καμία μορφή μέρος ή σύνολο της λίστας Λαγκάρντ ενώ απέφυγε να απαντήσει αν έχει επιληφθεί του θέματος. Αναφέρθηκε πάντως σε μία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, που έγινε για τη λίστα Λαγκάρντ σε χρόνο που δεν θυμάται ακριβώς και που τον προσδιόρισε μεταξύ Οκτωβρίου του 2010 και Ιανουαρίου του 2011.

Ο κ. Νικολούδης χαρακτήρισε πάντως πιο χρήσιμη από τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Λιχτενστάϊν με τα 54.000 άτομα, τα οποία, όπως είπε, εν μέσω οικονομικής κρίσης το διάστημα 2009-2011 έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

Πρόσθεσε δε, ότι για τη λίστα Λιχτενστάϊν έγινε μία συνάντηση εκτός υπουργείου Οικονομικών τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2012 στην οποία τον είχαν καλέσει υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου τους οποίους δεν γνώριζε, και αφορούσε τη συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Νικολούδης στο τέλος της συνάντησης μία υπάλληλος του έδωσε ένα cd με τη λίστα Λιχτενστάϊν το οποίο είχε μέσα 17 ονόματα.