ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Κατσαφάδος: «Η συμφωνία Cosco-HP είναι μόνο η αρχή»

Κώστας Κατσαφάδος: «Η συμφωνία Cosco-HP είναι μόνο η αρχή»

Για διττή σημασία της σημερινής υπογραφής της συμφωνίας ανάμεσα στην Cosco και την Hewlett Packard έκανε λόγο ο βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαφάδο η υπογραφή της συμφωνίας επιβεβαιώνει μία αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, που οφείλεται, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει «στις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης».

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ:

«Η σημερινή υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στην Cosco και την ΗΡ έχει διττή σημασία. Επιβεβαιώνει την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, αλλαγή που οφείλεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης, στην αποφασιστικότητα και στην αξιοπιστία του Πρωθυπουργού.Αποτελεί όμως και μία κορυφαία εξέλιξη για την πόλη του Πειραιά, που μετατρέπεται σε κεντρικό πόλο στον τομέα των μεταφορών.

Είναι το πρώτο, μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για να περάσει ο Πειραιάς σε μία νέα εποχή, με ανάπτυξη και νέες δουλειές για όλους.Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες τον ίδιο δρόμο. Θα επιλέξουν τον Πειραιά ως κέντρο μεταφοράς των εμπορευμάτων τουςστην ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Κάποιοι άλλοι επιχειρούν σε δύο κατευθύνσεις.

Στην εκδίωξη και τρομοκράτηση όσων θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και στο μηδενισμό και την ισοπέδωση κάθε θετικής κίνησης, όπως η συμφωνία που υπεγράφη σήμερα. Το ίδιο είχαν επιχειρήσει και όταν η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή προχώρησε στη συμφωνία με την Cosco, χωρίς την οποία δεν θα ήτανεφικτή η σημερινή εξέλιξη αλλά και οι συμφωνίες που θα ακολουθήσουν και θα καταστήσουν τον Πειραιά, παγκόσμιο κέντρο μεταφοράς εμπορευμάτων.

Οι πολίτες αναζητούν ελπίδα και προοπτική, θέλουν να βλέπουν κινήσεις και πρωτοβουλίες που αλλάζουν το κλίμα και δείχνουν ότι η Ελλάδα βγαίνει από τη στενωπό της κρίσης και της ύφεσης. Με τις δικές μας δυνάμεις, με προσπάθεια και δουλειά. Με την στήριξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων».