ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H κυβέρνηση κάνει «αβάντα» στους εφοπλιστές

H κυβέρνηση κάνει «αβάντα» στους εφοπλιστές

Η φορολόγηση των εφοπλιστών τυγχάνει αναμφίβολα ειδικού καθεστώτος στην μνημονιακή Ελλάδα.

Έως σήμερα νομίζαμε ότι η Τρόικα επιβάλλει τους επαίσχυντους φόρους (βάσει του ψηφισθέντος μνημονίου) και η πρόθυμη κυβέρνηση υπακούει στις εντολές της.

Όμως αυτό αλλάζει όταν θίγονται τα συμφέροντα των εφοπλιστών που η τρικομματική κυβέρνηση φαίνεται να μην τους χαλά το χατίρι.

Γνωρίζουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι πάντα πρόθυμοι να διευκολύνουν τους εφοπλιστές μας σε ό,τι τους ζητήσουν.

Στην ίδια συχνότητα και ο Φώτης Κουβέλης, που πρόσφατα ακολούθησε τον δρόμο που χάραξαν οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι.

Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι και η αριστερή (με δηλώσεις της) ΔΗΜΑΡ, δεν αντιδρά στα προκλητικά προνόμια των εφοπλιστών που η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να παραμείνουν αλώβητα…

Αξιόπιστη πηγή μας μετέφερε συζήτηση μεταξύ κυβερνητικού αξιωματούχου και τεχνικών εμπειρογνωμόνων της Τρόικας. Στη συζήτηση τα στελέχη της Τρόικας ρώτησαν το στέλεχος της κυβέρνησης πως θα μπορούσαν οι εφοπλιστές να συνεισφέρουν μέσω της φορολογίας στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.

Απορημένος με το θράσος των τεχνοκρατών της τρόικας, ο Έλληνας αξιωματούχος έκοψε απότομα την συζήτηση λέγοντας ότι «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Οι εφοπλιστές τυγχάνουν ειδικού καθεστώτος».Συμπερασματικά οι «πτωχοί εφοπλιστές» τυγχάνουν ειδικού φορολογικού καθεστώτος σε αντιδιαστολή με τους «εύπορους» μισθωτούς , συνταξιούχους , ανέργους και αναπήρους που καλούνται να πληρώσουν και πάλι την νύφη.

Το σκάνδαλο δεν είναι η στάση του κυβερνητικού στελέχους και η στάση του απέναντι στους προνομιούχους εφοπλιστές. Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καιρό τώρα.

Το σκάνδαλο είναι ότι τόσο καιρό προφασίζονται ότι η τρόικα έχει τον πρώτο λόγο και τους επιβάλει δήθεν με το ζόρι, τις αποφάσεις για τα πρωτοφανή και εξοντωτικά για την ελληνική κοινωνία φορολογικά μέτρα.

Τα γεγονότα επιβεβαίωνουν το αντίθετο και έτσι πέφτουν τα προσωπεία.Τα συμπεράσματα δικά σας…

Διαβάστε επίσης:

Στην Ελλάδα οι μόνοι που... γλιτώνουν τη φορολογία είναι οι εφοπλιστές

Το κράτος νομιμοποιεί τη φοροδιαφυγή των εφοπλιστών

«Παραθυράκια» για εύκολη φοροδιαφυγή των εφοπλιστών