ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φορολογικό πρόγραμμα-έκπληξη από τον Τσίπρα

Φορολογικό πρόγραμμα-έκπληξη από τον Τσίπρα

Τι θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα ο Πρόεδρος του Σύριζα

Να καταδείξει τη σαφέστατη και απόλυτη διαφοροποίησή του με την τρικομματική κυβέρνηση θα επιχειρήσει σε λίγη ώρα ο Πρόεδρος του Σύριζα κ.Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του Σύριζα για το φορολογικό.

Βασικοί άξονες αυτού του προγράμματος είναι:

-H κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας για ακίνητα, αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ και δυσανάλογα μεγάλη επιβάρυνση για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

-Καθιέρωση αφορολόγητου 12.000 ευρώ.

-Μείωση του Φ.Π.Α στην εστίαση και στον τουρισμό.

-Ένταξη των βασικών ειδών διατροφής σε έναν αυτόνομο και χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α.

-Καθιέρωση πολλών δόσεων για την εξόφληση χρεών προς το δημόσιο, ο αριθμός των δόσεων θα συσχετίζεται με το μηνιαίο εισόδημα.

-Δρακόντεια μέτρα για τη μεγάλη φοροδιαφυγή που θα περιλαμβάνουν δήμευση περιουσιακών στοιχείων.

Ο Πρόεδρος του Σύριζα θα παρουσιάσει το φορολογικό του πρόγραμμα στο ΕΒΕΑ, στην ίδια αίθουσα που ο Α.Σαμαράς παρουσίασε τον Ιούνιο τα 18 μέτρα για την οικονομία εκ των οποίων δεν έχει υλοποιηθεί ούτε ένα.

Στόχος του Προέδρου του Σύριζα είναι:

α. Να απευθυνθεί στη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας, στους λεγόμενους νοικοκυραίους και στις λαϊκές τάξεις που διστάζουν να εμπιστευθούν το Σύριζα.

β. Να τραβήξει μία κόκκινη γραμμή ανάμεσα σε αυτόν και στην τρικομματική κυβέρνηση. '' Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι θα αναμετρηθούν δύο διαφορετικοί κόσμοι'' όπως επισημαίνει κορυφαίο στέλεχος του Σύριζα.

γ. Να καταστήσει σαφές ότι θα συγκρουστεί αν χρειαστεί με την τρόικα. Ο Πρόεδρος του Σύριζα θα τονίσει ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησής του δεν θα εξαρτάται από τις εντολές και την έγκριση της τρόικας.