ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τράπεζες προστατεύουν τον Παπακωνσταντίνου

Οι τράπεζες προστατεύουν τον Παπακωνσταντίνου

Την ευθύνη των τραπεζών για την αξιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ στηλιτεύουν οι Πεπόνης-Μουζακίτης

Αποφασισμένοι να φτάσουν ως το τέλος του νήματος της υπόθεσης Παπακωνσταντίνου είναι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι δε διστάζουν να τα βάλουν ακόμα και με το τραπεζικό σύστημα. Όπως μάλιστα διατυπώνεται ανάγλυφα σε έγγραφο τους προς τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, Παναγιώτη Μαντούβαλο, οι τράπεζες αποφεύγουν ή ακόμα και αρνούνται να δώσουν στοιχεία για τις οικονομικές συναλλαγές των εμπλεκομένων στη λίστα Λαγκάρντ και ιδιαίτερα στην περίπτωση του πρώην Υπουργού Οικονομικών.

Όπως έχει αποκαλυφθεί, πρόσωπα και συγγενείς που σχετίζονται με την υπόθεση Παπακωνσταντίνου, διαθέτουν λογαριασμούς σε 12 συνολικά τραπεζικά ιδρύματα, ωστόσο η πληροφόρηση που παρέχεται προς τις δικαστικές αρχές και το ΣΔΟΕ, είναι ελλιπής ώστε να προχωρήσει η διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

Το σίγουρο πάντως είναι πως οι Πεπόνης και Μουζακίτης δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια καθώς όπως έχουν αποδείξει δεν πρόκειται να διστάσουν να αποδώσουν κατηγορίες σε όσους αποδειχθεί πως έχουν βγάλει παράνομα χρήματα στο εξωτερικό.