ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταλεγκόν:Ο Παπανδρέου έπρεπε να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο στον Σαρκοζί

Ταλεγκόν:Ο Παπανδρέου έπρεπε να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο στον Σαρκοζί

Την «παράσταση» έκλεψε πάλι η Ισπανίδα νεαρή Σοσιαλίστρια Μπεατρίς Ταλεγκόν, αυτή τη φορά στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην διημερίδα διάλογου που διοργανώνει σήμερα και αύριο στο πολυχώρο «ΑΘΗΝΑΙΔΑ» το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ).

Η γενική γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικών Νεολαιών (IUSY) την οποία μάθαμε από την πρόσφατη έντονη κριτική που άσκησε στον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου για τα χλιδάτα συνέδρια που διοργανώνει η Σοσιαλιστική Διεθνής, ξαναχτύπησε σήμερα απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη συμμαχία των χωρών του Νότου της ΕΕ.

«Όταν ο Σαρκοζί ρωτούσε τον Παπανδρέου στις Κάννες «Είσαι ηλίθιος;» αναφορικά με την πρόθεσή του να διεξάγει δημοψήφισμα στην Ελλάδα για τη νέα δανειακή σύμβαση, η κ. Ταλεγκόν είπε ότι «κανονικά έπρεπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά και οι κ. Θαπατέρο (πρωθυπουργός Ισπανίας) και Γκονζάλες (πρωθυπουργός Πορτογαλίας) να σηκώσουν το μεσαίο δάχτυλο απέναντι στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί», κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση, προκαλώντας τα θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Η Μπεατρίζ Ταλεγόν, είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολή του Πανεπιστημίου της Αλκάλα. Σε ηλικία μόλις 24 ετών εκλέγεται δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Καμπανίγιας ντελ Κάμπο, και στη συνέχεια αναλαμβάνει υπεύθυνη για θέματα Νεότητας στην περιφέρεια Γκουανταλαχάρα της Κεντρικής Ισπανίας, ενώ το 2012 στο Συνέδριο της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Στοκχόλμη εκλέγεται γενική γραμματέας της Οργάνωσης.