ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δουλεύει για χάρη της ντόπιας και ξένης διαπλοκής

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δουλεύει για χάρη της ντόπιας και ξένης διαπλοκής

Την κάθετη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο επενδυτικό σχέδιο εξώρυξης χρυσού στη Θράκη επανέλαβε από την Αλεξανδρούπολη ο κ. Α. Τσίπρας.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την αναπτυξιακή της πολιτική, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εχθρός της Ανάπτυξης αλλά εχθρός της καταστροφής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι επί πολλά χρόνια δεν ακολουθήθηκε σωστό αναπτυξιακό μοντέλο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι λειτουργεί προς χάριν της διαπλοκής στο θέμα της επένδυσης των χρυσωρυχείων.

Όπως είπε, «η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται και να δουλεύει για χάρη αυτής της διαπλοκής, για χάρη της ντόπιας και ξένης διαπλοκής».

Με αφορμή την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι επανεξετάζεται το ζήτημα της επένδυσης στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κούφιο το τελεσίγραφο του πρωθυπουργού για την αδειοδότηση των χρυσωρυχείων.

«Μην τολμήσετε να το ξανασκεφτείτε», διεμήνυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε επίσης ότι στις ανεπτυγμένες χώρες δεν γίνονται τέτοιου είδους επενδύσεις και συνέχισε λέγοντας πως «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία».

«Η ανάπτυξη δεν περνάει μέσα από μνημόνια, ούτε ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες), ούτε καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος», συμπλήρωσε, παρουσιάζοντας το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις θέσεις του κόμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Είπε ακόμη ότι το τρίπτυχο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εστιάζεται στην ναυτιλία, στον τουρισμό και στις εξαγωγές.