ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουντουρά:Μαρκόπουλος και Σπηλιωτόπουλος επιβράβευσαν επίορκους;

Κουντουρά:Μαρκόπουλος και Σπηλιωτόπουλος επιβράβευσαν επίορκους;

Ερώτηση προς τους υπουργούς Τουρισμού και Δικαιοσύνης κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά με αφορμή δημοσίευμα, που αναφέρει πως «επίορκοι» δημόσιοι υπάλληλοι του ΕΟΤ κατηγορούμενοι για «απιστία» έναντι του Δημοσίου, «επιβραβεύτηκαν» με την μετακίνησή τους σε θέσεις του εξωτερικού επί υπουργίας Κώστα Μαρκόπουλου και Άρη Σπηλιωτόπουλου την περίοδο 2007-2009.

Συγκεκριμένα, η κα. Έλενα Κουντούρα αναφέρει στην ερώτηση της: «Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, την ώρα που η κυβέρνηση «πιέζεται» από την τρόικα για την ανακάλυψη «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να φέρει την περιβόητη «εξυγίανση» στο δημόσιο, υπάλληλοι του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού, που είναι κατηγορούμενοι, ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης, για κακουργήματα και πλημμελήματα, σχετιζόμενα με την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων (απιστία περί την υπηρεσία), «ανταμείφθηκαν» με την τοποθέτηση τους, πριν από μερικούς μήνες, σε επίζηλες θέσεις του εξωτερικού, με μηνιαίο εισόδημα άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ!

Πρόκειται για υπαλλήλους, που εμπλέκονται σε υποθέσεις οικονομικών ατασθαλιών, κατά τη διετία 2007-2009, για τους οποίους έχουν σχηματισθεί έξι (6) ποινικές δικογραφίες, με βάση τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, τα όσα αναφέρονται στα πορίσματα αυτά, οδήγησαν τη δικαιοσύνη στην απόφαση να διαβιβάσει, τον Ιούνιο του 2011, τις δικογραφίες στη Βουλή, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των διατελεσάντων, κατά την ανωτέρω περίοδο υπουργών Τουρισμού Άρη Σπηλιωτόπουλου και Κώστα Μαρκόπουλου. Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαβιβασθείσες δικογραφίες παραμένουν στα «συρτάρια» της Βουλής, με αποτέλεσμα και οι τυχόν ποινικές ευθύνες των δύο πρώην υπουργών να έχουν παραγραφεί!

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται:

1) ο κ. υπουργός Τουρισμού:
- Εάν υπάρχουν υπάλληλοι του Υπουργείου Τουρισμού ή/ και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίοι εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι στις ανωτέρω ποινικές υποθέσεις και έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις του εξωτερικού , πότε και με απόφαση ποιού τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές και ποιες είναι οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές τους, μικτές και καθαρές;

2) ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:
- Εάν έχουν διαβιβασθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή των Ελλήνων, πότε και με ποιο διαβιβαστικό έγγραφο, οι ανωτέρω ποινικές δικογραφίες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών, Άρη Σπηλιωτόπουλου και Κώστα Μαρκόπουλου;

Η ερωτώσα βουλευτής
Έλενα Κουντουρά»