ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς σε δημοσιογράφους: Εδώ έκαναν την παπάρα τους οι Αρχαίοι

Σαμαράς σε δημοσιογράφους: Εδώ έκαναν την παπάρα τους οι Αρχαίοι

Ρόλο ξεναγού στο Μουσείο της Ακρόπολης ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, "η βία δεν έχει χρώμα", που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να κάνει και βόλτα στο Μουσείο παρέα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και δημοσιογράφους.

Με χαλαρή διάθεση ο κ. Σαμαράς ανέλαβε χρέη ξεναγού και συνοδεία του διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή και του κ. Κεδίκογλου έδειξε στους δημοσιογράφους τα εκθέματα.

Άλλωστε ο χώρος είναι πολύ οικείος για τον πρωθυπουργό, καθώς το Μουσείο είχε εγκαινιαστεί επί υπουργίας του στο υπουργείο Πολιτισμού.

Όταν βρέθηκαν στο διάφανο δάπεδο κάτω από το οποίο βρισκόταν μια αρχαία κάμαρα του 5ου αιώνα , όπου συγκεντρώνονταν και μιλούσαν οι Αρχαίοι, στάθηκε και είπε στους δημοσιογράφους: Εδώ κάτω βρίσκεται ένα δωμάτιο που μεταξύ άλλων, υπάρχει και ένα ιχθυοπινάκιο που καταλήγει σε μια ροή λαδιού όπου εκεί έκαναν την παπάρα τους.

Άδικα οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να αλιεύσουν μία πληροφορία σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα καθώς ο πρωθυπουργός τους «αφόπλισε» με χιουμοριστικές απαντήσεις. Αρκέστηκε ωστόσο να πει πως δεν υπάρχει θέμα για τη δόση του Μαρτίου.