ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης – Κόσνολας: Στα όρια κατάρρευσης το δίκτυο διανομής ρεύματος

Μιχελάκης – Κόσνολας: Στα όρια κατάρρευσης το δίκτυο διανομής ρεύματος

Αποκαλυπτική ερώτηση για τα προβλήματα στο δίκτυο διανομής της ΔΕΗ, κατέθεσαν σήμερα το πρωί στη Βουλή, ο Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., κ Γιάννης Μιχελάκης και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Οι δύο βουλευτές της ΝΔ χαρακτηρίζουν σήμα κινδύνου το χθεσινό μπλακ – άουτ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και αναφέρουν ότι έχει αποδυναμωθεί το πρόγραμμα τακτικής συντήρησης και ενίσχυσης των δικτύων διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω των περικοπών στη ΔΕΗ.

Επισημαίνουν, επίσης, ότι οι επενδύσεις που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται στον τομέα της ενέργειας κινδυνεύουν να απαξιωθούν χωρίς ένα αξιόπιστο δίκτυο διανομής.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Ο κίνδυνος γενίκευσης των προβλημάτων ηλεκτροδότησης είναι υπαρκτός και το πρώτο «σήμα κινδύνου» ήρθε χθες με το μπλακ – άουτ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπου ολόκληρες περιοχές βυθίστηκαν στο σκοτάδι.

Είναι φανερό, ότι η ελλιπής συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου και η περικοπή του προγράμματος κατασκευής νέων, ώστε να αντικατασταθούν τα δίκτυα και οι υποσταθμοί που δημιουργήθηκαν πριν από 35 χρόνια, απειλεί τη χώρα με μπλακ – άουτ».

Μάλιστα όπως αποκαλύπτουν το πρόβλημα θα γίνει πιο έντονο στις νησιωτικές περιοχές, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο.

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς ρεύμα έμεινε η μισή Αττική