ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα

Βενιζέλος: Η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα

«Η χώρα δεν αντέχει κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά νέα δημοσιονομικά μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα», επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα είναι οι πολίτες. Η χώρα θα σωθεί όταν ο πολίτης νιώσει ότι έχει ξανά ασφάλεια και προοπτική» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

«Οι θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες είναι πάρα πολλοί μεγάλες η δημοσιονομική προσαρμογή εντυπωσιακή» είπε ο Πρόεδρος του κόμματος και πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από τους Έλληνες κάτι παραπάνω από αυτό που υπέστησαν και υφίστανται».

Αναφορικά με το χαράτσι στα ακίνητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η αντικατάστασή του με τον ενιαίο φόρο αποτελεί δέσμευση τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως «κάποιοι μίλησαν για ηχηρές απουσίες οι οποίες εξετέθησαν, πιστεύω, και πολιτικά και ηθικά στην ηχηρή παρουσία της κοινωνικής βάσης και την ηχηρή καθαρότητα των αποφάσεων του Συνεδρίου».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής πρότεινε και επίσημα για την θέση του γραμματέα του κόμματος τον Νίκο Ανδρουλάκη που ήρθε πρώτος με διαφορά σε ψήφους.