ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «επανάσταση» Φωτόπουλου δημιουργεί νέα δεδομένα στη ΓΣΕΕ

Η «επανάσταση» Φωτόπουλου δημιουργεί νέα δεδομένα στη ΓΣΕΕ

Σε εκλογικό συνέδριο προχωρά η ΓΣΕΕ με την ΠΑΣΚΕ στα δύο

Μπορεί πολλοί να του πιστώνουν αδιάλλακτη και πολλές φορές σκληρή στάση σε ότι αφορά κοινωνικά ζητήματα, ωστόσο κανένας δε μπορεί να χαρακτηρίσει το Νίκο Φωτόπουλο ασυνεπή προς τα πιστεύω του.

Με το χάσμα με το ΠΑΣΟΚ να μεγαλώνει, πολλά άλλοτε στελέχη της ΠΑΣΚΕ από ισχυρά συνδικάτα, με επικεφαλής το συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αλλά και την πρόεδρο του εργατικού κέντρου Αθήνας Στάβη Σαλουφάκου προχώρησαν στη δημιουργία νέας παράταξης προκειμένου να κατέβουν αυτόνομα στις εκλογές της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με τη διακήρυξη, η νέα ομάδα έχει τίτλο "Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων" (ΕΜΕΙΣ) και σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν είναι "κομματικά αυτόνομη και ιδεολογικά ανεξάρτητη προερχόμενη από το δημοκρατικό κίνημα".

Το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ πάντως αναμένεται να αναδείξει νέους συσχετισμούς με την παράταξη Φωτόπουλου να συσπειρώνει γνωστούς συνδικαλιστές όπως οι Μ.Κουρουτός (ΟΙΕΛΕ), Ν.Ορφανός (Πετρελαιοειδή), Ν.Κουλουμπαρίτσης (ΟΑΣΑ) κ.α. Οι δίαυλοι με το ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν έχουν κλείσει και δεν αποκλείεται να δούμε και συνεργασίες.