ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός

Σαμαράς: Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός

Κρίσιμη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την κατάσταση με την ανεργία στην Ελλάδα, ειδικά στους νέους, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι αυτό πλέον αναγνωρίζεται απ' όλους τους εταίρους, ενώ σημείωσε ότι το Μνημόνιο πρέπει να συνδυάζεται με μέτρα ανάπτυξης και συνοχής, με άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Συζητάμε ήδη τον επανασχεδιασμό των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των νέων». «Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος στοιχεία του Lisbon Council, υπογράμμισε ότι η χώρα μας πλέον «κατατάσσεται πρώτη στη δημοσιονομική προσαρμογή και στις μεταρρυθμίσεις». Όσον αφορά ειδικά στα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο Αντώνης Σαμαράς εκτίμησε ότι «είμαστε στο σωστό δρόμο για την εκταμίευση της δόσης». Όπως είπε, «αδιέξοδο δεν υπάρχει, υπάρχει συζήτηση» και τόνισε πως «είμαστε σε όλα τα θέματα πολύ κοντά σε συμφωνία».

Το «χαράτσι» θα είναι μικρότερο φέτος, είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Όταν ρωτήθηκε για τη φορολογία των ακινήτων, είπε πως φέτος η επιβάρυνση των κατόχων ακίνητης περιουσίας θα είναι μικρότερη από πέρυσι, αλλά τόνισε, πως «τώρα ψάχνουμε το πώς θα πληρώσουν φέτος οι πολίτες».

Σε ερώτημα που δέχτηκε για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, για άλλη μία φορά το διέψευσε και απάντησε, πως «ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες δικές μου προθέσεις».

Ακόμη, ο κ. Σαμαράς κάλεσε για «μια πραγματιστική προσέγγιση των θεμάτων της ΕΕ». Σχετικά με τη Ρωσία και τις σχέσεις της με την ΕΕ, τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία για διμερή συνεργασία, ενώ για τη Συρία έκανε λόγο περί επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κρίσης. Όσο για την Κύπρο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Θα στηρίξουμε την Κύπρο. Θα συμβάλλουμε στη σταθεροποίηση της, χωρίς να εκτροχιαστεί η Ελλάδα».

Ρoή Ειδήσεων