ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πονοκέφαλος Φωτόπουλου για τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ

Πονοκέφαλος Φωτόπουλου για τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ

Ξεκινά σήμερα το 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ με νέα δεδομένα

Με το γνωστό συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο να αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ξεκινά σήμερα στην Αλεξανδρούπολη το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το οποίο θα προκύψει η νέα διοίκηση της.

Κυρίαρχη δύναμη για πολλά χρόνια παραμένει η ΠΑΣΚΕ που πρόσκειται στο Πασοκ, ωστόσο η κίνηση Φωτόπουλου και άλλων συνδικαλιστών να αυτονομηθούν ανακοινώνοντας ανεξάρτητη κάθοδο στις διαδικασίες, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Το Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων (ΕΜΕΙΣ) περιλαμβάνει μία σειρά πρωτοκλασάτων συνδικαλιστών και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να πλευροκοπήσει την πράσινη συνδικαλιστική παράταξη στις 16 έως 19 έδρες από τις συνολικά 22 που κατείχε μέχρι σήμερα. Τις δυνάμεις τους ωστόσο μάλλον θα διατηρήσουν οι υπόλοιποι (ΔΑΚΕ 11, ΔΑΣ 9), ενώ ανοδικά αναμένεται να κινηθεί η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση) αυξάνοντας τη δύναμη της σε 5 από 3 έδρες που κατείχε.

Ο αστάθμητος παράγοντας των πρώην σκληρών της ΠΑΣΚΕ πάντως, έχει δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα, με τις παρασκηνιακές διεργασίες για την ανάδειξη προεδρείου να αναμένονται πολύωρες στην ακριτική πρωτεύουσα.