ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβες» Παυλόπουλου για τις εξελίξεις στην Κύπρο

«Βόμβες» Παυλόπουλου για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Δριμύτατη επίθεση κατά των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για την απόφαση του Eurogroupτην περασμένη Παρασκευή εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η απόφαση του Eurogroup είναι κατάφορη παραβίαση της συνθήκης της Λισαβόνας», υποστήριξε ο πρώην υπουργός αφήνοντας σαφείς αιχμές και για τη στάση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε τον κίνδυνο πτώσης της Κύπρου ως συστημικό, τονίζοντας πως «αν δεν στηρίξει η Ευρώπη την Κύπρο τότε και εκείνη θα πέσει μαζί της».

Παραλλήλισε μάλιστα την υπόθεση της Κύπρου με εκείνη της Lehman Brothers.

«Έτσι υποτίμησαν και τη Lehman Brothersκαι την άφησαν να καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να πάρει στον «πάτο» και όλη την παγκόσμια οικονομία», σημείωσε ο καθηγητής κ. Πρ. Παυλόπουλος μιλώντας στη Δημόσια τηλεόραση.

Ο πρώην υπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά των Γερμανών χαρακτηρίζοντας καταστροφική την πολιτική της καγκελαρίου, ενώ υποστήριξε πως αυτό φάνηκε και στο Eurogroupτης περασμένης Παρασκευής.

«Μετά την ομολογία Μπαρόζο ότι δεν γνώριζε καμία κυβέρνηση τι θα συζητηθεί, είναι ξεκάθαρο πως όσα συνέβησαν ήταν σχέδιο της Γερμανίας», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι ανάξιοι κληρονόμοι, θα έπρεπε να ντρέπονται που κρατάνε τις τύχες της Ευρώπης στα χέρια τους».