ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μπίκας «καλύπτει» Παπανδρέου και «αδειάζει» Διώτη

Ο Μπίκας «καλύπτει» Παπανδρέου και «αδειάζει» Διώτη

Ασάφειες και αντιφάσεις στην κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ -

Διώτης: Ποινικές ευθύνες για Παπανδρέου, Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και Παπαδήμο

Σε αντιφάσεις υπέπεσε κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκας στο ερώτημα αν μίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μπίκας στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του κ. Διώτη εμφανίζεται να είχε ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ, ο ίδιος τελικά το αρνήθηκε.

Αν και στην αρχική του κατάθεση ο κ. Μπίκας φέρεται να μην επιβεβαίωνε κάτι τέτοιο, στην πορεία, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε να μην το αποκλείει, λέγοντας μάλιστα ότι «αν μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό για την λίστα, θα ήταν για το πώς πρέπει να γίνει ο χειρισμός της και όχι για ονόματα».

Υπενθυμίζεται ότι σε μήνυμα που είχε στείλει στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στις 7 Ιουλίου 2011 ανέφερε ότι βρισκόταν ήδη σε συζητήσεις με τον κ. Μπίκα σχετικά με την «διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία» της λίστας και τον εμφάνιζε να έχει μιλήσει σχετικώς με τον κ. Παπανδρέου.

Ωστόσο, κατά την εξέτασή του στην προανακριτική επιτροπή ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να διέψευσε ότι έχει μιλήσει για το θέμα με τον πρώην πρωθυπουργό. ενώ όταν ρωτήθηκε αν ψεύδεται ο κ. Διώτης περιορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να απαντήσει ότι δεν ξέρει τι έχει καταθέσει εκείνος.

Πάντως η κατάθεση του κ. Μπίκα προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά της «Χρυσής Αυγής» με τον κ. Ηλ. Κασιδιάρη να τον κατηγορεί ότι ψεύδεται και να ζητεί να αποσταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά της κατάθεσής του ώστε να συλληφθεί για ψευδορκία.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κκ. Διώτη και Μπίκα, κάτι που δεν αρνήθηκε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ.

Επίσης, προτάθηκε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση και των κκ. Διώτη και Ευ. Βενιζέλου σχετικά με το θέμα πότε παρέλαβε το επίμαχο usb. Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Π. Ρήγας φέρεται να χαρακτήρισε «αστειότητες» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «σιγά μην καλέσουμε μάρτυρες από το υπερπέραν…».

Η «βόμβα» Διώτη που καίει του «4»

«Πυρηνική βόμβα» έσκασε χθες στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης αναγνώρισε κατά την κατάθεσή του ποινικές ευθύνες όχι μόνο στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και σε βάρος των δύο πρώην πρωθυπουργών, Γιώργο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμα και τον σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Καθώς, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης κατέθετε στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος τον διέκοψε και του είπε: «Εγώ δεν καταλαβαίνω από πολιτικές ευθύνες, γιατί είμαι νομικός και επειδή και εσείς είστε νομικός, σύμφωνα με αυτή την ιδιότητά σας θεωρείτε, ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες γι' αυτούς τους τέσσερις;». Η απάντηση του Ιωάννη Διώτη ήταν ορθά - κοφτά «Ναι!».

Διαβάστε επίσης:

Διώτης:Ναι έχουν ποινικές ευθύνες και οι τέσσερις!

Στην Προανακριτική ο Κ. Μπίκας - Παίρνει σειρά ο Γ. Παπανδρέου

Η ένοχη σχέση του ΓΑΠ με τη λίστα Λαγκάρντ