ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η τρίτη στη σειρά, σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενόψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ήδη ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους υπουργούς να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες μέχρι τις 12 Απριλίου που θα συνεδριάζει το Eurogroup για να εγκρίνει τη δόση του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται τα θέματα της κινητικότητας στο Δημόσιο, του ειδικού τέλους των ακινήτων, της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού και της ρύθμισης για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Συζητάμε ακόμη» για το ενιαίο τέλος για τα ακίνητα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στα έσοδα λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία «μαύρη τρύπα», ενώ σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει παράταση.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σε ραδιοσταθμό άφησε να εννοηθεί ότι το ειδικό τέλος των ακινήτων θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το 2013.

«Η δέσμευσή μας ήταν ότι θα είναι αισθητά χαμηλότερο το χαράτσι για το 2013, ο τρόπος είσπραξης μάλλον θα είναι ο ίδιος. Το σημαντικό είναι πόσο πληρώνεις και όχι το πώς πληρώνεις» δήλωσε ο κ.Κεδίκογλου.