ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεύμα εργασίας με τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές της Διασποράς

Γεύμα εργασίας με τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές της Διασποράς

Οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές της Διασποράς εντείνουν τη δράση τους για την ανάκαμψη της Ελλάδας.

Για τον λόγο αυτόν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας, παρέθεσε γεύμα εργασίας στο προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), που βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να ενωθούν οι δυνάμεις για τη σωστή οικονομική στροφή που χρειάζεται η Ελλάδα. «Πρέπει να συντονίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δράσεις μας, ειδικά αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις του οικουμενικού ελληνισμού και να αναζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα αποτελέσματα θα είναι τα καλύτερα δυνατά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσιάρας.

«Όλη αυτή την περίοδο, σε μία συνεχή προσπάθεια επικοινωνίας με το παγκόσμιο αυτό όργανο των Ελλήνων βουλευτών, προσπαθούμε να βρούμε εκείνους τους τρόπους που θα μας δημιουργήσουν τη δυνατότητα να φέρουμε καλά αποτελέσματα για την πατρίδα μας. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί σε πολιτικό επίπεδο, σε μια προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων της πατρίδας μας και των χωρών που οι ίδιοι αντιπροσωπεύουν και έχουν πολιτική δραστηριότητα, στην ανάδειξη θεμάτων ή τομέων που μπορεί να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία, όπως το εμπόριο και ο τουρισμός. Και βεβαίως στη σύσφιξη των περαιτέρω σχέσεών μας, κυρίως μέσα από την προβολή ζητημάτων που αφορούν την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την ιστορία» πρόσθεσε.

«Μέσα, κυρίως, από την πατριωτική διάθεση που δείχνουν το προεδρείο, ο πρόεδρος κ. Πανταζόπουλος και όλα τα μέλη της ΠΑΔΕΕ, φαίνεται ότι μπορούμε πολύ σύντομα να κεφαλοποιήσουμε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που έχει μεγάλη ανάγκη η πατρίδα μας αυτή την κρίσιμη περίοδο», κατέληξε ο υφυπουργός. «Όπου κι αν μένουμε είμαστε Έλληνες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ και βουλευτής στη Βικτόρια της Αυστραλίας, Τζον Πανταζόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «σε τέτοιες στιγμές όλοι μας πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα, να βοηθήσουμε την οικονομία της Ελλάδας και να δυναμώσουμε την Ελλάδα. Αυτός είναι ο σκοπός μας».

«Η κρίση είναι δυσκολία, όμως η κρίση είναι και περιθώριο. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το περιθώριο της κρίσης για να αναπτυχθεί η Ελλάδα, το εμπόριο, οι επενδύσεις και ο τουρισμός και εμείς σαν Ελληνο-βουλευτές της διασποράς αυτό προσπαθούμε. Να δείξουμε αυτήν την καλή εικόνα της Ελλάδας, γιατί είναι καλή. Εμείς χρησιμοποιούμε όλο αυτό το περιθώριο για να είμαστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας, για να δείξουμε την εικόνα που θα φέρει χρηματική βοήθεια στην Ελλάδα με επενδύσεις, με τουρισμό, με εμπόριο» πρόσθεσε ο κ. Πανταζόπουλος. «Δεν θα αλλάξουν τα πράγματα γρήγορα, αλλά αν όλοι μαζί κάνουμε μια προσπάθεια, όλα αυτά θα βοηθήσουν να κάνουμε τη σωστή οικονομική στροφή που χρειάζεται η Ελλάδα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΔΕΕ.