ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις

Βρούτσης: Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις

Καθησυχαστικός όσον αφορά στο ενδεχόμενο νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις εμφανίστηκε, σε συνέντευξή του, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «δίνει μία μάχη προκειμένου οι δόσεις των οφειλών να είναι όσον το δυνατόν περισσότερες μέσα σε ένα πλαίσιο, όμως, που βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα θα τονώσει τα έσοδα στα ταμεία».

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι «σε καμία περίπτωση» δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, για να καλυφθούν τα ελλείμματα», υποστηρίζοντας ότι η κοινωνία και τα νοικοκυριά δεν αντέχουν κάτι τέτοιο.

Για αυτό το λόγο, είπε, «σχεδιάζονται και υλοποιούνται ήδη παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα - δηλαδή, χωρίς επιπτώσεις στο ύψος των μισθών και συντάξεων - προκειμένου να έχουμε το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα». «Η διεύρυνση της εισφοροσυλλεκτικής βάσης, το νοικοκύρεμα των ασφαλιστικών ταμείων, που ήδη πετύχαμε, καθώς και η μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής είναι μερικές μόνο από αυτές τις παρεμβάσεις», διευκρίνισε.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στις αναφορές στον Τύπο περί «βουλγαροποίησης» ή «κινεζοποίησης» της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Βρούτσης εκτίμησε ότι μπορεί να εξυπηρετούν τους σκοπούς κάποιων που επιδιώκουν την καλλιέργεια φοβικού κλίματος μεταξύ των εργαζομένων, αλλά απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα.

«Θέλω να το ξεκαθαρίσω: ουδέποτε ετέθη ζήτημα επιπλέον μείωσης κατώτατων μισθών», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.