ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι την Πέμπτη θέλει η κυβέρνηση

Ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι την Πέμπτη θέλει η κυβέρνηση

Κομβική για το μέλλον των διαπραγματεύσεων με την τρόικα θεωρείται η σημερινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως όριο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι την Πέμπτη, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών να πάει στο άτυπο Eurogroup - Ecofin της Παρασκευής στην Ιρλανδία με τη συμφωνία στα χέρια.

Αν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, τότε θεωρείται δεδομένο πως ο κ. Στουρνάρας θα περάσει ένα δύσκολο απόγευμα.

Σήμερα ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας θα πραγματοποιήσει άλλη μια συνάντηση με την τριμερή, με στόχο να κλείσουν θέματα όπως η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και το πώς θα καλυφθεί το κενό που προκαλούν οι μειώσεις στο ΕΕΤΗΔΕ, ενώ θα συνεχιστεί και η συζήτηση για το πρόγραμμα κινητικότητας και απολύσεων στο δημόσιο.

Το υπουργείο Οικονομικών αισιοδοξεί ότι η ύφεση εφέτος θα είναι 4,5%, καθώς οι επιπτώσεις από την κρίση στην Κύπρο θα αντισταθμιστούν από τις καλύτερες προβλέψεις για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να συναντηθεί και ο ίδιος με την τρόικα και αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές πρέπει να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος ασκεί ασφυκτικές πιέσεις για ανασχηματισμό, με τον πρωθυπουργό να τον παραπέμπει μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.