ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστροφή στη Χαριλάου Τρικούπη σκέφτονται στο ΠΑΣΟΚ

Επιστροφή στη Χαριλάου Τρικούπη σκέφτονται στο ΠΑΣΟΚ

Η οικονομική κρίση χτυπά την πόρτα του ΠΑΣΟΚ και τα οικονομικά του Κινήματος είναι σε δραματική κατάσταση.

Το κόμμα πλέον αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας. Η εξωτερική εντυπωσιακή μορφή του κτιρίου της Ιπποκράτους είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την εικόνα παρακμής στο εσωτερικό.

Τουαλέτες χωρίς χαρτί υγείας, to ένα κυλικείο χωρίς τα απαραίτητα και το άλλο με λουκέτο, φωτοτυπικά χωρίς χαρτί και εκτυπωτές χωρίς μελάνι είναι κάποιες από τις εικόνες που συναντάς στο κτίριο της Ιπποκράτους.

Η οικονομική δυσπραγία μαστίζει το κόμμα, ενώ ορισμένα στελέχη προτείνουν το ενδεχόμενο επιστροφής στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Η κρατική επιχορήγηση περιορίστηκε στο 10% και από τα περίπου 22 εκατ. ευρώ που έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ το 2011, εξαιτίας της πτώσης της εκλογικής του δύναμης αναμένεται για το 2013 και 2014 να μπουν στα ταμεία του περίπου 2,5 εκατ. Ωστόσο ακόμα και αυτά δεν θα μπαίνουν στο ταμείο, αφού είναι εκχωρημένα λόγω δανείων στις τράπεζες.

Ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης έχει ενημερώσει τόσο τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και τον γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη πως θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και η πρότασή του είναι η επιστροφή του Κινήματος στο παλιό ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη 50.

Μία τέτοια κίνηση θα απελευθέρωνε το ΠΑΣΟΚ από τα 35.000 ευρώ μηνιαίως που δίνει για το κτίριο της Ιπποκράτους αφού για τη Χαριλάου Τρικούπη έδινε 5.000 ευρώ.

Στα κεντρικά γραφεία θα παραμείνουν πλέον περί τους 120 υπαλλήλους -20 ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν-, ενώ για τους εργαζόμενους στην περιφέρεια εναπόκειται στις νομαρχιακές επιτροπές να αποφασίσουν αν μπορούν και με ποιους όρους να χρηματοδοτήσουν την απασχόλησή τους.

Κάποιοι στην Ιπποκράτους βλέπουν με καλό μάτι την επιστροφή στη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνοντας ότι «μπορεί να αλλάξει και το γούρι» και το ΠΑΣΟΚ να ξαναέρθει στην εξουσία! Λέτε;