ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έχει δίκιο-Σε λίγο η χώρα δεν θα εξαρτάται από Σαμαρά και μνημόνιο»

«Έχει δίκιο-Σε λίγο η χώρα δεν θα εξαρτάται από Σαμαρά και μνημόνιο»

Επίθεση στον πρωθυπουργό, γιατί «με περίσσιο θράσος ανακοίνωσε τα νέα εγκληματικά μέτρα που συναποφάσισε με την Τρόικα», εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «στο μόνο που έχει δίκιο ο κ. Σαμαράς είναι ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από τα μνημόνια. Ούτε από τον ίδιο για τη σωτηρία της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά σημείο προς σημείο στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι «ο πρωθυπουργός μιλά για μείωση των φόρων όταν μονιμοποιεί την εξοντωτική υπερφορολόγηση των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων μέσα από το χαράτσι της ΔΕΗ. Επαίρεται ότι θα εξεταστεί τον Ιούνιο η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για την οποία ο ίδιος είχε προσωπικά δεσμευτεί πως θα υλοποιούσε αμέσως μετά τις εκλογές. Μίλησε για ρυθμίσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενώ ό,τι έχει δει το φως της δημοσιότητας αφήνει εκτός όσους πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ κινείται στη λογική της διασφάλισης των συμφερόντων των τραπεζών».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «αναφέρεται στη μείωση του δημόσιου χρέους όταν αυτό όχι μόνο δεν καθίσταται βιώσιμο, αλλά η αναδιάρθρωσή του με το περίφημο PSI είχε ως αποτέλεσμα την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία σκοπεύει να αποτελειώσει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Ακόμη αναφέρει ότι ο κ. Σαμαράς, υπερηφανεύεται «για 15.000 προσλήψεις νέων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά επιμελώς ξεχνά ότι αυτές έρχονται στη θέση των 150.000 θέσεων εργασίας που χάνονται μέχρι τα τέλη του 2015, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Μόνο στο μυαλό του πρωθυπουργού συνιστά «ποιοτική αναβάθμιση» του δημοσίου ο ακρωτηριασμός του, μέσα από τις απολύσεις και τη συνολική υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες». «Ξέχασε όμως ο κ. Σαμαράς», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «να αναφέρει πως επί της κυβέρνησής του η χώρα μας κατέστη πρωταθλήτρια στην ανεργία εντός της Ευρώπης και ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες ως προς το μέγεθος της φτώχειας».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Τολμά να αποκαλεί μεταρρυθμίσεις «που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες» τα εξοντωτικά μνημονιακά μέτρα λιτότητας και διάλυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος που βλέπει σταθεροποίηση και θωράκιση της χώρας εκεί που όλοι βλέπουν τα μνημονιακά συντρίμμια μιας κατάφωρα άδικης και αναποτελεσματικής πολιτικής».

Ροή Ειδήσεων