ΠΟΛΙΤΙΚΗ

A. Μανιτάκης: Τον Μάιο ο κατάλογος με τους φορείς που θα καταργηθούν

A. Μανιτάκης: Τον Μάιο ο κατάλογος με τους φορείς που θα καταργηθούν

Εντός του Μαΐου αναμένεται να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τους φορείς του Δημοσίου που θα καταργηθούν σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ο οποίος συμπλήρωσε πως σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν οι συγχωνεύσεις.

Συγκεκριμένα ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή επεσήμανε ότι «προχωράμε συστηματικά και η πρώτη άμεση προτεραιότητα είναι να εντοπίσουμε εντός του Μαΐου αυτούς τους οργανισμούς που δεν είναι απολύτως αναγκαίοι και θα καταργηθούν και σε δεύτερη φάση θα προχωρήσουμε στις συγχωνεύσεις».

Με τον τρόπο αυτό καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να «κλείσει» το θέμα με τις απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων έως την συνεδρίαση του eurogroup που θα γίνει στις 13 Μαΐου και θα αποφασίσει την εκταμίευση των δύο δόσεων ύψους 2,8 και 6 δισ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μανιτάκης επεσήμανε ότι ήδη έχουν συγχωνευτεί 197 οργανισμοί και έχουν καταργηθεί 8 φορείς, σημείωσε ότι «μελετάμε την προεργασία Πάγκαλου» εξήγησε όμως ότι εν πρόκειται να εφαρμόσει «ισοπεδωτικές καταργήσεις».