ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβουλεύσεις κυβερνητικών εταίρων για το πολυνομοσχέδιο

Διαβουλεύσεις κυβερνητικών εταίρων για το πολυνομοσχέδιο

Οι λεπτομέρειες για το νομοθετικό πλαίσιο του επίμαχου πολυνομοσχεδίου «σκούπα» θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει στο υπουργείο Οικονομικών στις 15:30 ο Γ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Φ. Σαχινίδη και Δ. Χατζησωκράτη αντίστοιχα.

Η σύσκεψη αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς το ΠΑΣΟΚ ζήτησε σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για το πολυνομοσχέδιο, κάτι που το Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε, μιας και ο Φ. Κουβέλης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες μέχρι την Παρασκευή.

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι στο πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να ενταχθούν και οι προτάσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Πριν από την ενημέρωση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, τα στελέχη των δύο κομμάτων θα ενημερωθούν για τα επιμέρους νομοτεχνικά θέματα από την γενική γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Το πολυνομοσχέδιο κατά τον κ. Στουρνάρα, θα κατατεθεί μέχρι την Πέμπτη στη Βουλή και θα ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή - πριν η Βουλή κλείσει για το Πάσχα.

Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τις απολύσεις στο Δημόσιο, διατάξεις για την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, ρυθμίσεις για το λιανικό εμπόριο και το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, καθώς επίσης τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το νέο τρόπο καταβολής ΦΠΑ και τους συντελεστές για το φόρο ακινήτων του 2013.

Σημειώνεται ότι όλα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι και τις 13 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει και η δόση των 4,2 δισ. ευρώ.