ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Πρέπει να συμφιλιώσουμε την ηθική με την πολιτική

Μεϊμαράκης: Πρέπει να συμφιλιώσουμε την ηθική με την πολιτική

Κεντρικός ομιλητής στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ε.Ε., που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, ήταν σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμφιλιώσουμε την ηθική με την πολιτική, προκειμένου να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, όπου οι αποκλίσεις εντείνονται και η οικονομική σύγκλιση φαντάζει ως ουτοπία, «είναι φυσικό επακόλουθο να οξύνεται η κριτική και η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς που διαχειρίζονται τις τύχες τους, απέναντι στην πολιτική γενικότερα αλλά και απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

«Λαϊκίστικες φωνές, εθνικιστικές και ακραίες απόψεις ακούγονται όλο και συχνότερα. Φωνές που δυστυχώς κερδίζουν έδαφος, διότι εκμεταλλεύονται τη δυσφορία των πολιτών. Δυσφορία που εκφράζεται σε βάρος των πολιτικών σχηματισμών, εκείνων που έχουν επωμιστεί το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης της κρίσης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Το ζητούμενο, όπως είπε, είναι τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια να αναστρέψουν τη δυσμενή εικόνα που οι πολίτες αποκτούν τα τελευταία χρόνια.