ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Βλέπουμε τους ίδιους οικονομικούς δολοφόνους

Καμμένος: Βλέπουμε τους ίδιους οικονομικούς δολοφόνους

Με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, και συζήτησαν την κατάσταση σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεγαλόνησο.

Ο κ. Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα -οπότε συμπληρώνονται τρία χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο, την οποία ανακοίνωσε ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο- και είπε ότι σήμερα «βλέπουμε την εξέλιξη του δράματος αυτού, με τους ίδιους οικονομικούς δολοφόνους και τους ντόπιους συνεργούς να εξελίσσεται στην Κύπρο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων «οι ίδιοι πρωταγωνιστές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν πολιτικούς στην Ελλάδα και έφεραν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, την εθνική οικονομία στην πτώχευση, τις ελληνικές επιχειρήσεις στην κατάρρευση και την Ελλάδα να βρίσκεται προ του διλήμματος που θέτουν, για να παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία, κάνουν το ίδιο και στην Κύπρο».

Ενημέρωσε -όπως είπε- τον κ. Άντρο Κυπριανού «για τις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποίησαν και Έλληνες, προκειμένου η Κύπρος να μπει σε αυτό το σύστημα, τα πέντε δισ. ευρώ των ελληνικών ομολόγων, τα οποία αποκλείστηκαν, με ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων και στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, από την ανακεφαλαιοποίηση».

Ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο, επιτέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και σε μερίδα του κυπριακού πολιτικού προσωπικού, και έκανε λόγο για «πολιτικές των οικονομικών δολοφόνων που επιτέθηκαν σε τράπεζες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτέλεσμα ήταν «να έχουμε μια απόφαση του Eurogroup με τη συναίνεση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος και της κυβέρνησης της Ελλάδος, αλλά και Κυπρίων πολιτικών, προκειμένου να οδηγηθεί στην απαξίωση η υγιής κυπριακή οικονομία. Είναι μέθοδοι τις οποίες τις εφαρμόζουν τα κέντρα που θέλουν να ελέγξουν τους λαούς και να οδηγήσουν με βία σε μια ευρωπαϊκή ενοποίηση με κατάργηση της έννοιας του έθνους-κράτους».

Τέλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην Κύπρο αυτό συνδυάζεται και με το εθνικό θέμα, όπως επίσης και με τα ενεργειακά. Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τις ανησυχίες του «γιατί εκτιμάμε ότι δεν αφήνονται περιθώρια στον κυπριακό λαό, ούτε και στην κυπριακή οικονομία, να αναπτυχθούν μέσα από τις αποφάσεις που μας έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Και συμπλήρωσε ότι η Κύπρος πια είναι υποχρεωμένη από τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται, «να αναζητήσει μια εναλλακτική επιλογή».