ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να πάρει θέση ο Σαμαράς για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Τσίπρας: Να πάρει θέση ο Σαμαράς για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Αιχμές για τους χειρισμούς στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων άφησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

«Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναδεικνύεται σήμερα σε συνθήκες κοινωνικού ολοκαυτώματος, όταν ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και η διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας,

«Εδώ και χρόνια κάποιοι -όχι από κόμματα, αλλά από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων- έθεταν το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη και όλη αυτή την περίοδο, η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου τους θεωρούσε γραφικούς», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση για το θέμα και τον κατηγόρησε ότι μόλις εξελέγη έκανε δύο πράγματα: να φέρει προς ψήφιση «την υπόθεση του κουκουλώματος της Siemens» και να μεταβεί στο Βερολίνο να συναντήσει την κ. Μέρκελ «και να μην πει κουβέντα για αποζημιώσεις αλλά μόνο τη φράση "ουδείς αναμάρτητος"».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και να δοθεί στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής -«του φιλοναζιστικού κόμματος που απουσιάζει σήμερα από τη Βουλή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.