ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κουβέλη με τον Επίτροπο Απασχόλησης Λ. Άντορ

Συνάντηση Κουβέλη με τον Επίτροπο Απασχόλησης Λ. Άντορ

Την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στις πολιτικές λιτότητας και υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης σε συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικής Υποθέσεων Λάζλο Άντορ.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι υπογράμμισε στον Λ. Άντορ την ανάγκη να υπάρξουν έκτακτα μέτρα για την υποστήριξη της Ελλάδας, ώστε να υπάρξει ανακούφιση των ανέργων και ενίσχυση όλων εκείνων που ζουν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας.

«Θέσαμε την πρότασή μας, όσο και την διεκδίκησή μας, για έκτακτα μέτρα ανακούφισης των ανέργων», είπε ο κ. Κουβέλης, ο οποίος τόνισε ότι μαζί με τα προγράμματα υποστήριξης των νέων για ένταξη στην αγορά εργασίας, πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση για τους ανέργους που ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Αυτό αφορά πάνω από 400.000 οικογένειες. Επίσης για ανέργους άνω των 55 ετών με παρωχημένες ειδικότητες.

«Θέσαμε με ένταση το ζήτημα της σχολικής σίτισης και επισημάναμε την ανάγκη για μία μεγάλη θεσμική ρύθμιση για την εφαρμογή του μέτρου του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος - καθολικά, για ολόκληρη τη χώρα - ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη και την Ελλάδα πρέπει να επαναθεμελιωθεί. Η προσαρμογή της χώρας και η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να γίνει με κοινωνική προστασία, κατέληξε ο κ. Κουβέλης.