ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου:Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μικροπολιτική με τους αγνοούμενους

Κεδίκογλου:Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μικροπολιτική με τους αγνοούμενους

Για απόπειρα εκμετάλλευσης της απαγωγής των δύο Μητροπολιτών Χαλεπίου και για μικροπολιτικές σκοπιμότητες κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον εμφύλιο στη Συρία είναι εξοργιστικές και ντροπιάζουν την Ελλάδα» σημείωσε αναφέροντας πως μετά από τρεις ημέρες σιωπής, το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θυμήθηκε να εγκαλέσει την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και να την καταγγείλει για απουσία «από την επίλυση της συριακής κρίσης».

«Πέραν του ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι ασύντακτη και ανορθόγραφη, είναι εντυπωσιακό ότι δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επίλυσή της είναι το να διατυπώσει αίτημα για σύγκληση του Συμβουλίου των Προέδρων του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Προφανώς, η επαφή με την πραγματικότητα έχει οριστικά χαθεί», συμπλήρωσε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Νωρίτερα, σε σχετική ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, σημειωνόταν ότι «η τρικομματική κυβέρνηση, παντελώς απούσα από την επίλυση της συριακής κρίσης, χωρίς να έχει παρέμβει για μια πολιτική λύση που θα σταματήσει τις σφαγές, προσπαθεί τώρα να τρέξει λαχανιασμένη πίσω από τα γεγονότα».

Εκφραζόταν επίσης η εκτίμηση ότι «Ο συριακός λαός, οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις τους μπορούν μόνες τους να οδηγήσουν την ιστορική αυτή χώρα στη δημοκρατία» ενώ σημειωνόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «άμεσα θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ προτίθεται να ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των Προέδρων (Council of Chairpersons) του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για ανάληψη πρωτοβουλίας για τη Συριακή κρίση».