ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζαβάρας εναντίον Μανιτάκη

Τζαβάρας εναντίον Μανιτάκη

«Το ερώτημα είναι, μπορεί το κράτος με νομοθετική ρύθμιση να άρει την ισχύ μιας δικαστικής απόφασης; Αυτό είναι και το συνταγματικό πρόβλημα κι εδώ προφανώς υπάρχει σύγκρουση εξουσιών, η οποία δεν είναι ούτε ανεκτή ούτε επιτρεπτή», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξη που παραχώρησεσε ραδιοφωνικό σταθμό για το θέμα που έχει προκύψει με την διάταξη Μανιτάκη.

«Μια τέτοια ρύθμιση φοβάμαι ότι θα έχει συνταγματικό πρόβλημα. Αυτή η προσωρινή διαταγή είναι μια ανωμαλία που θα πρέπει να λυθεί από την ίδια τη δικαιοσύνη και όχι από τη Βουλή. Δημιουργούνται προσδοκίες στα παιδιά, γιατί στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Αυτή η ανωμαλία διαρκεί, εφόσον η Δικαιοσύνη δεν παίρνει την πρωτοβουλία να δικάσει εκκρεμείς υποθέσεις παράλογα και αδικαιολόγητα. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να είναι αιχμάλωτοι μιας δικαστικής διαδικασίας. Οι υποθέσεις πρέπει να εκκαθαριστούν με πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης, για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι αν θα δικαιωθούν.

Και στο δικό μας το Υπουργείο υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι που, ενώ έχει λήξει η σύμβασή τους, εξακολουθούν να εργάζονται με προσωρινές διαταγές. Αν αυτοί φύγουν θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα, γιατί όλοι αυτοί συμμετέχουν στον προγραμματισμό του Υπουργείου για την ομαλή λειτουργία των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων, τώρα, τη θερινή περίοδο».