ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιο πολυνομοσχέδιο; Στις καφετέριες οι «εθνοπατέρες»

Ποιο πολυνομοσχέδιο; Στις καφετέριες οι «εθνοπατέρες»

Προτίμησαν τον ήλιο από την αντίσταση στη φτωχοποίηση των Ελλήνων

Αν για τους μικρομεσαίους η χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ήταν μία ακόμα μαχαιριά στην "τσέπη", για τους βουλευτές μάλλον ήταν μία ακόμα αγγαρεία που τους επιφύλασσε η Βουλή, λίγο πριν αναχωρήσουν για τις πασχαλινές τους διακοπές.

Δε μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η εικόνα που εμφάνιζε η ολομέλεια στις 11 το πρωί, ώρα που είχε προκαθοριστεί ως η έναρξη της διαδικασίας. Άδεια έδρανα και διάδρομοι φανέρωναν περισσότερο ότι επρόκειτο για Κυριακή του Πάσχα, παρά για ημέρα ψήφισης ενός τόσο σημαντικού νομοσχεδίου. Η κρισιμότητα της συζήτησης φαίνεται πως δεν άγγιξε τους βουλευτές που προτίμησαν τα παραλιακά καφέ, με τους "τυπικότερους" να φτάνουν στο Κοινοβούλιο κατά τις 12 και σε πολύ χαλαρούς τόνους. Το σύνολο δε της εθνικής αντιπροσωπείας δεν είχε φτάσει στη Βουλή πριν το απόγευμα, δείγμα της αδιαφορίας των περισσοτέρων για όσα συμβαίνουν. Άλλωστε, είναι ζήτημα αν το ένα δέκατο όσων ψήφισαν είχε διαβάσει το πολυνομοσχέδιο.

Τυφλή πίστη στην κομματική γραμμή για να μην έχουμε προβλήματα σκέφτηκαν οι περισσότεροι και συντάχθηκαν με το "συρμό" αδιαφορώντας για το αν ο μεροκαματιάρης θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τα όσα νέα χαράτσια προβλέπονται. Από σήμερα δε, μην τους είδατε...