ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρέμει το Μαξίμου τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ

Τρέμει το Μαξίμου τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ

Ιδρώνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο σε κάθε σκέψη συνέχισης της κόντρας Βενιζέλου-Παπανδρέου

Με κυριολεκτικά μεγάλο προβληματισμό, οι επιτελείς της κυβέρνησης παρακολουθούν την εσωκομματική κόντρα για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, διαβλέποντας πως τυχόν συνέχιση της μάχης θα έθεσε σε κίνδυνο τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης και θα μείωνε το χρόνο επιβίωσης της δραματικά.

Βαγγέλης Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου επιστράτευσαν τις τελευταίες ώρες τους σωματοφύλακες τους, προκειμένου να επιφέρουν πολιτικά χτυπήματα με αφορμή τη μαύρη τρύπα, δημιουργώντας δύο στρατόπεδα στο εσωτερικό της Ιπποκράτους και της κοινοβουλευτικής ομάδας. Φυσικά ο πρώην πρωθυπουργός δε θέλει σε καμία περίπτωση να αποτύγχει η κυβέρνηση, καθώς έχει συνδέσει την επιτυχία της με την πολιτική του, ωστόσο υπάρχουν πολλοί βουλευτές που σε πιθανό σχίσμα με τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα αναφέρονται σε εκείνον και όχι στο Βενιζέλο, με ότι αυτό σημαίνει. Ένα πιθανό "ατύχημα" λοιπόν, δε θα ήταν απίθανο, γεγονός που δε θέλει ούτε να σκέφτεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Την ίδια ανησυχία βιώνουν πάντως αυτές τις ημέρες και στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς οι επιτελείς του Φώτη Κουβέλη δε βλέπουν με καλό μάτι πιθανή διάσπαση καθώς θα αυξηθεί ο αριθμός των κεντροαριστερών κομμάτων που θα μάχονται για την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων, γεγονός που ίσως εκλογικά αποβεί μοιραίο και για τους τρεις.