ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ας μην μένουμε άβουλοι ως οι μη έχοντες καμία ελπίδα»

«Ας μην μένουμε άβουλοι ως οι μη έχοντες καμία ελπίδα»

Ο Νίκος Νίκολόπουλος, επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κινήματος, με άρθρο του τονίζει την ανάγκη περί ανασύνταξης και ειρηνικής επανάστασης για την αναγέννηση του ελληνισμού, ενώ παράλληλα αναφέρει πως δεν πρέπει να μείνουμε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια

Το άρθρο του κ. Νικολόπουλου αναφέρει:

Η Ανάσταση είναι συνείδηση και πράξη. Είναι ΘΑΥΜΑ που συντελείται όταν το πιστεύουμε...

Τώρα χρειάζεται μία ανασύνταξη, μία ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ για την αναγέννηση του Ελληνισμού και για να υπάρξει διέξοδος στα εθνικά και προσωπικά μας αδιέξοδα.

Για αυτό τούτες τις Άγιες μέρες του Πάσχα, είναι μία ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε με τον εαυτό μας, με την οικογένεια μας, με τον φίλο τον πατριώτη μας, είναι μία ευκαιρία να θέσουμε το ερώτημα «εις εαυτόν και αλλήλους»:

«Πού τους αφήνουμε να μας πάνε; Γιατί τους επιτρέπουμε ακόμη; Ποιος ακόμα τους πιστεύει; Ποιος δεν γνωρίζει την αλήθεια;

Επιτέλους εμείς θα κάνουμε το δικό μας Πάσχα; Θα κάνουμε το δικό μας πέρασμα από τα πάθη στην Ανάσταση και την Απελευθέρωση.

Θα επαναστατήσουμε όπως εκείνοι που αφού βίωσαν τις «πληγές του Φαραώ» αποφάσισαν εντέλει την έξοδο από το καθεστώς της δουλείας, κάνοντας το ΠΑΣΧΑ, το πέρασμα τους προς την γη της επαγγελίας;

Ας μην αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία να χαθεί χωρίς προβληματισμό, περίσκεψη, ανασύνταξη, μετάνοια και την μεγάλη απόφαση της αναστροφής και ανατροπής όλων των «κακώς κείμενων» .

Σήμερα, όλοι πια ξέρουμε και ομολογούμε πως αυτό που έγινε από τον Γ. Παπανδρέου πριν 3 χρόνια δεν ήταν κάτι απλό και «παροδικό». Μας σημάδεψε και θα μας τυραννήσει σημαντικά και για χρόνια. Άλλαξαν όλα γύρω μας δραματικά.

Αργήσαμε κιόλας να πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις και εμείς όπως εκείνοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε σθεναρά τα εξαιρετικά και δύσκολα, που τώρα πια βρίσκονται απέναντι μας και ενώπιον μας.

Εμείς θα αποφασίσουμε εάν θέλουμε να διώξουμε τους ξένους κατακτητές τυράννους και τους συνεργάτες τους.... Αυτοί θέλουν την Πατρίδα μας αποικία τους και εμάς και τα παιδιά μας υπηκόους και δούλους έως μέχρι θανάτου!!!

Ας βάλουμε τέλος στις φρούδες ελπίδες, που μας σερβίρουν οι διεθνείς "μαφιόζοι των αγορών" και τα ντόπια τσιράκια τους.

Μην μείνουμε άλλο με ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ χέρια, «ως οι μη έχοντες ελπίδα».

Όλοι πια γνωρίζουμε καλά και τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε.

Αξίζει τον κόπο να κατανοήσουμε όσο καλύτερα γίνεται, ότι τις καλύτερες μέρες, τις ζήσαμε όταν ήμασταν ενωμένοι και τις χειρότερες όταν χωριστήκαμε.

Αξίζει τον κόπο να αναγνωρίζουμε εκ νέου την αξία της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και του Δικαιώματος στην δουλειά, στην κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, στην άποψη και στην κριτική.

Αξίζει τον κόπο ακόμα-ακόμα, να καταλάβουμε ότι το χρήμα είναι σημαντικό στοιχείο στην ζωή μας, αλλά δεν είναι η ίδια μας η ζωή. Και ότι, η επιβολή της οικονομίας στην πολιτική και εντέλει, στην ίδια την κοινωνία, αποτελεί μάλλον το μεγαλύτερο εχθρό.

Ας πιστέψουμε επιτέλους και στην δική μας ΑΝΑΣΤΑΣΗ και τότε θα ΕΡΘΕΙ....

Αρκεί ο καθένας μας να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί και να αγωνιστεί για τις δικές του αξίες, την δική του αξιοπρέπεια, τις δικές του ανάγκες... και προπαντός για την λύτρωση της υπό κατοχή 'δικής μας πατρίδας».

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες καλούμε όλους τους Έλληνες πατριώτες να βγουν μπροστά με ενωμένες όλες οι δυνάμεις του Έθνους.

Επώνυμοι και απλοί πολίτες, να συμμετάσχουμε όλοι σε αυτήτην «Αναστάσιμη έγερση», ως ενεργοί πολίτες.

Οφείλουμε όλοι, ξεπερνώντας τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, να συναντηθούμε στο μεγάλο πατριωτικό κοινωνικό κάλεσμα, επιτέλους στο σάλπισμα για την κοινή μας προοπτική.

Οφείλουμε μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις της Ελληνικής Αναγέννησης και της νέας εθνικής προοπτικής.

Η φετινή Λαμπρή για μας τους Έλληνες πατριώτες έχει το εξής νόημα:

"Γιορτάζουμε για να πάρουμε δύναμη, από Εκείνον που μας είπε : «Μην πεποίθατε επ' άρχοντας ...οις ουκ έστι σωτηρία», αλλά «Θαρσείται...Εγώ νενικήκαμεν τον κόσμος»

Είμαστε λοιπόν εδώ, είμαστε ζωντανοί, θέλουμε να μείνουμε όρθιοι και πιστεύουμε ότι με τον αγώνα μας θα τα καταφέρουμε πάλι...".

Αυτό το Ελληνικό Πάσχα ας το απολαύσουμε καθ' όλη την διακαινήσιμο περίοδο, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Ας χαρούμε όλα εκείνα τα οποία δικαιούμεθα.

Εκείνα για τα οποία μας έπλασε ο Θεός.

Εκείνα τα οποία πρέπει να έχουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι.

Όλα εκείνα που τα τελευταία χρόνια, μας τα στερούν.

Εκείνα που είναι απαραίτητα για μία αξιοπρεπή διαβίωση.

Εμείς οι χιλιοβασανισμένοι και περήφανοι Έλληνες δεν ξεχνάμε, πως μετά την σκληρή δοκιμασία, έρχεται πάντα η λύτρωση.

Αρκεί να την αποζητούμε.