ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο πολιτικό κόμμα: «Δραχμή 5 αστέρων»

Νέο πολιτικό κόμμα: «Δραχμή 5 αστέρων»

«Δραχμή 5 αστέρων», είναι η ονομασία του κόμματός το οποίο σχεδιάζει να καταθέσει την εναλλακτική λύση για τη χώρα, που δεν είναι άλλη, σύμφωνα με τους ιδρυτές, από την επιστροφή στη δραχμή.

Ο κ. Θεόδωρος Κατσανέβας ανακοίνωσε και επίσημα το νέο του κόμμα, το οποίο ο ίδιος αποκαλεί, ως το «Κίνημα της πρωτομαγιάς» καθώς το κόμμα του, έχει γενέθλια στις αρχές του Μάη, όταν και κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη.

Ο συμβολισμός των πέντε αστέρων είναι συγκεκριμένος και αναφέρεται: στην ανατροπή του μνημονίου, την επιστροφή στη δραχμή, την αυτοδύναμη ανάπτυξη, την εθνική αξιοπρέπεια και στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Ήδη η νέα Κίνηση εγκρίθηκε από τον Άρειο Πάγο και «συνεργάζεται με πολιτικούς φορείς, κινήσεις, πρωτοβουλίες και πρόσωπα, με κεντρικό στόχο την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και για το σκοπό αυτό θέτει θέμα δημοψηφίσματος. Προωθεί συνεργασίες σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, επιδιώκοντας τη δημιουργία συμμαχίας των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου», όπως σημειώνεται στο κείμενο του νέου κόμματος.

«Η ΔΡΑΧΜΗ 5, εκπροσωπείται από ενεργούς πολίτες από όλους τους επαγγελματικούς και πολιτικούς χώρους, από στελέχη που δεν έχουν ανάμειξη στη Μνημονική υποτέλεια.

Εκφράζει τον πατριωτικό σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο με κοινωνική αλληλεγγύη, με αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, με ευαισθησία για το περιβάλλον και τους μη-προνομιούχους πολίτες, με προσήλωση στην αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή, την απαλλαγή από την υποτέλεια των δανεικών. Αρνείται τον εθνομηδενισμό, την ισοπεδωτική πολυπολιτισμική παγκοσμιοποίηση.

Αντιστέκεται στην επέλαση του νεογερμανικού ιμπεριαλισμού, του διεθνούς καζινο-καπιταλισμού, στη σύγχρονη διεθνή ‘Ιερή Συμμαχία’ της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας του τζόγου που απομυζά την πραγματική οικονομία του ανθρώπινου μόχθου», τονίζεται.

Η Ιδρυτική Προσωρινή Διοίκηση της Κίνησης αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τους:

Θεόδωρο Κατσανέβα, καθηγητή Πανεπιστημίου, Νίκο Ιατρίδη, σκηνοθέτη, Στέφανο Μυτιληναίο, δημοσιογράφο-συγγραφέα, Ιωάννη Φούφα, εκδότη και Νικόλαο Μανουσάκη, επιχειρηματία.